2015 október 22.

Zantleitner Tamás: Minél több pontot szeretnénk gyűjteni

Nem kellett sokat várni a Tatabánya első győzelmére a férfi Ob I-ben. Az 5. fordulóban a másik újonc Miskolcot verte a gárda. A csapat vezetőedzője, Zantleitner Tamás a győzelemről és a további célokról…tatabanyaffiobI2015

Az ötödik fordulóban találkozott egymással a férfi Ob I két újonc együttese. A Tatabánya hazai pályán fogadta a Miskolcot. A vendégek két győzelemmel és egy döntetlennel, hét ponttal álltak a B-csoport harmadik helyén. Zantleitner Tamás fiai pedig pont nélkül az utolsón, így nagyon kellett a győzelem, ami végül meg is lett, hiszen 11-10-re győzött a Tatabánya.

A győzelem kulcsáról a vezetőedző a vizipolo.hu-nak: “Jól kezdtünk és gyakorlatilag ők rohantak az eredmény után. A végét talán mi bírtuk jobban. Simább lehetett volna a vége, ha nem csinálunk egy-két hibát. Nem kell mondanom, rendkívül örültünk a győzelemnek. A sátorban telt ház volt, nagyon jó hangulattal. Nyilván a Miskolcban benne volt az, hogy két győzelem és egy döntetlen után jöttek ide. Tudtuk, hogy mindent bele kell adni, hogy győzzünk. Azt hiszem, mi akartuk ezt jobban.”

A csapatban a rutin és a fiatalság egyaránt megjelenik. Sőt, egy idegenlégióssal is bővült az együttes. Az utolsó pillanatban adódott egy jó lehetősége az együttesnek, amit kihasználtunk – mondta a tréner –  így sikerült leigazolnunk Stefan Zsivojnovicsot. A hálóőr a 2014-es világkupán ott volt a győztes szerb együttesben.

Ami a folytatást illeti, kicsit messze van, hiszen a bajnokság november elején folytatódik az újoncnak. A jövő héten Magyar Kupát rendeznek, ahol a célja az együttesnek, ahogy fogalmazott a tréner: a tisztes helytállás, és az, hogy játszanak jó meccseket. A Tatabánya itt az A-csoportba került, így Nagykanizsára utazik, ahol a házigazdák mellett az OSC, a Debrecen és a Vasas lesz az ellenfele. Az ötösből két együttes megy tovább.

November elején viszont ismét egy fontos meccsre kerül sor, az együttes a Kaposvár ellen játszik, mely együttesnek jelen állás szerint egy pontja van a tabellán. A Kaposvár úgy fog idejönni, hogy mindenképp győzni szeretne. Természetesen mi is meg akarjuk nyerni a találkozót, úgyhogy egy nagyon jó kis meccs lesz.  Igazából nem az számít, hogy hányadik helyen végzünk a csoportban, hanem minél több pontot szeretnénk magukkal vinni a csoportból. – fejezte be a tréner.

Sz. B.

Fotó:tatabanyavizilabda.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek