2015 szeptember 17.

Julija Efimova új szerződést kötött a Speedoval

Julija Efimova, aki augusztusban a negyedik aranyérmét is megszerezte a kazanyi világbajnokságon, moszkvai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy vadonatúj szerződést köt a Speedoval.

A tíz alkalommal is világbajnoki érmet szerző Efimova lesz a második orosz úszó (a paralimpikon Olessya Vladykina után), akit a Speedo fürdőruha gyártó cég fog szponzorálni. Az ausztrál székhelyű vállalat egyébként számos világklasszis úszót támogat, többek közt Ryan Lochte, Missy Franklin, Florent Manaudou vagy éppen Mireia Belmonte.

Efimova-Yulia-11-e1442330346859-720x500Fotó: swimmingworldmagazine.com

Efimova új szerződése 2016 decemberéig tart, ez lehetővé teszi számára, hogy a riói olipián is Speedo fürdőruhát használjon. A múltban Julija volt az egyetlen olyan orosz versenyző, aki ilyen ruhában úszhatott nemzetközi versenyeken is. Az orosz szövetség jelentős részét az Arena támogatja, ami arra kötelezi az úszókat, hogy a fürdőruha szponzor termékeit viseljék. A 2013-as barcelonai világbajnokságon Jefimova megszegte a szövetség előírásait, mert Speedo úszódresszt viselt.

“A versenyek előtt le kellett takarnom a Speedo feliratot a ruhán, ami számomra nevetséges volt.”

Yuliya-EfimovaFotó: arenagreece.gr

Efimova ezért a 2013-as kazanyi univerziádén úgy határozott, hogy egy Arena kabátot vesz fel a Speedo úszódresszére és így vonul ki a rajthoz. Vladmir Salnikov, az Orosz Úszószövetség elnöke ekkor a következőket mondta: “Ez a viselkedés némi pénzbüntetéssel járt az Arena felé, de nem foglalkozom a dologgal.”

A hivatalos sajtótájékoztató videója itt tekinthető meg:

forrás: swimmingworldmagazine.com

N.V.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek