2014 szeptember 18.

Yordo Kupa – A férfi csapat is felavatja az új uszodát

A hétvégén a férfiaké lesz a főszerep Szentesen. Az új uszodában kerül megrendezésre a Yordo Kupa, amin a házigazdák mellett a Szeged, az UVSE és a Vasas is részt vesz.2014-2015 Szentes felnott
Fészülési tornát rendez a Szentes együttese. Az esemény érdekessége lesz, hogy a férfi csapat először csobban vízbe az új uszodában, így Matajsz Márk tanítványai is felavatják az új komplexumot.

Dömsödi József férfi szakágvezető számolt be az eseményről: Örömmel újságolom, hogy az előzetes egyeztetésnek megfelelően a torna megnyitására felkért Dr. Horkai György ( utánpótlás férfi vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya ) elfogadta a meghívást, így nagy örömünkre jelenlétével is emeli az esemény rangját. – kérdésünkre, ami az esélyeket illeti, így folytatta  –  mind a négy csapat játékoskeretében jelentős változások voltak, sőt a Szeged csapatánál a vezetőedző személye is változott, jelenleg hasonló játékerőt képviselnek a csapatok, de a Szeged csapatát tartom a YORDO Kupa esélyesének.

Majd hozzátette:  méltatlannak tartja, hogy a napokban 69 éves korában elhunyt, szentesi illetőségű DEBRECZENI Pálról nem volt megemlékezés, pedig a Szeol-AK, illetve a Budapesti Volán felnőtt férfi vízilabda csapatainak  sikeres vezetőedzőjeként, később pedig a Csongrád Megyei Sporthivatal vezetőjeként nagyon-nagyon sokat tett a vízilabdasportért. Emléke előtt a Valdor-Szentes – Szeged mérkőzés előtt fognak tisztelegni a csapatok és sportbarátok.

A Yordo Kupa programja:

Szeptember 19. Péntek

18.00 Szeged – UVSE
19.30 Valdor-Szentes – Vasas

Szeptember 20. Szombat

11.00 Vasas – Szeged
12.30 Valdor-Szentes – UVSE
17.00 Vasas – UVSE
18.30 Valdor-Szentes – Szeged

A négy résztvevő együttes jövő évi kerete:

A Szentes 2014/2015-ös kerete:

Kapusok: Horvát Alex, Predrag Spasojevic

Vörös Viktor, Boros Tamás, Weszelovszky László,  Dőry Farkas, Thomas Lucas,  Boros Krisztián, Németh Dániel, Nagy Márton, Szabó Zoltán, Pellei Frank, Werner Richárd, Csuka Flórián, Werner György.

Somogyi Balázs (November végig marad a csapattal)

A Vasas Plaket 2014/2015-ös kerete:

Kapusok: Barabás Botond, Tihanyi Bernát, Lajkó Nikolas

Mezőnyjátékosok:Bóbis Máté, Burián Gergely, Goreta Antun, Gyárfás Tamás, Hőna Dávid, Juhász-Szelei Norbert, Kiss Kristóf, Németh Toni, Sedlmayer Tamás, Steinmetz Ádám, Takács Bálint, Várnai Kristóf, Vereczkey Zoltán.

Vezetőedző: Földi László

A Szeged 2014/2015-ös kerete:

Kapusok: Meixner Marcell, Molnár Dávid,

Mezőnyjátékosok: Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Chilkó Márton, Sánta Dániel, Lukas Seman, Aljosa Kunac, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Hulmann Kristóf, Palotás Gergely, Zsigri Bence, Török Krisztián, Lakatos Máté, Török András.

Vezetőedző: Varga Péter

Az UVSE kerete a 2014/2015-ös szezonra:

Tiba Péter, Áts Bertalan, Laboncz József, Csongár István, Kovács Róbert, Dávid Zoltán, Benczur Márton, Tóth Zoltán, Korényi Balázs, Márkus Martin, Szedmák Dávid, Kovács Bence, Keresztúri Márton, Bauer Ottó, Lovas Péter, Görbics Márton, Tóth Kristóf, Szatmári Kristóf

Fotó: Szentes Vk FacebookHozzászólás jelenleg nem lehetséges.