2016 január 03.

X. Volvo Kupa: Vereség az olaszoktól a nyitányon

Egy góllal kikapott a Benedek-csapat a X. Volvo Kupa nyitányán az olasz válogatottól. A másik találkozó a spanyolok sikerével ért véget. 

Gyõr, 2016. január 3. Varga Dénes (b) és az olasz Valentino Gallo a férfi vízilabda Volvo Kupa Magyarország - Olaszország mérkõzésén a gyõri Aqua sportközpontban 2016. január 3-án.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kis Gábor betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, így a helyén Tóth Márton ugrott vízbe. Az olaszokkal legutóbb a kazanyi vb-n futott össze a csapat, akkor egy góllal kikapott a válogatott.

A mérkőzésen, ahogy már beszámoltunk a két keretről, az olasz három helyen változott a legutóbbi világeseményhez képest és nálunk is volt néhány “csere”. Nem kezdődött jól a találkozó, hiszen az első negyedben nem tudott gólt lőni a magyar csapat. Az olaszok könyörtelenül használták ki az adódó emberelőnyös szituációkat. Előbb Di Fluvio majd Vellotto, a nyolc perc végén Aicardi lövése talált utat a kapuba. A második negyedben egy megúszást szépen vitt végig a csapat, Hárai passzolta az üresen lévő Hosnyánszkynak, aki bevágta. Ezek után jött egy emberfóros játék, amikor Bátori emelkedett a falba, 2-3. A hajrában előbb Giorgetti, majd három másodperccel a vége előtt Figlioli visszaállította a közte hármat.

A fordulás után a küzdés, mint inkább a gólszerzés dominált, olynnyira, hogy egyik csapat sem lőtt gólt ebben az etapban. A záróakkordot rögtön egy találattal kezdtük, Manhercz tálalt Tóth elé, 3-5. A továbbiakban Tempesti tartotta a kétgólos olasz fórt, hihetetlen miket védett a kapus. Szűk két perccel a vége előtt Varga Dénes úszott be, jött felé a labda visszahúzták a karját ötméteres volt az ítélet, amit Dumi belőtt, így 4-5 volt az állás. Az utolsó másodpercekben még volt egy egyenlítési lehetőség, de a labda pontatlanul ment előre. Holnap a spanyolok ellen javíthat a csapat.

 X. Volvo Kupa, nyitónap:

Magyarország-Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)

Magyarország: Nagy V. – Erdélyi, Hosnyánszky 1, Decker Á., Varga Dániel, Varga Dénes 1, Hárai. Csere: Gór-Nagy, Vámos, Manhercz K., Bedő, Bátori 1, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Olaszország: Tempesti – Di Fulvio 1, Giorgetti 1, Bodegas 1, Gallo, Presciutti, Aicardi 1. Csere: Gitto, Figlioli 1, Giacoppo, S. Luongo, Baraldi, Velotto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Gól – emberelőnyből: 2/8, ill. 5/12
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: A helyeztkihasználás nem volt jó. Szándékosan könnyebb védekezéssel kezdtünk, amiből kaptunk három gólt. Lesz még egy sokkal jobb állapotban lévő Háraink, és Kis Gábor is jön vissza, nem aggódom. A végén az emberelőny és az emberhátrány fogja eldönteni, hogy végződik egy mérkőzés. Az biztos, hogy a helyzetkihasználásunkon nagyon sok fog múlni.

Alessandro Campagna, az olasz válogatott mestere: Mindig a védekezés vezet a győzelemhez, de keveset is lőttünk. Fontos volt a jó kezdés, és jól használtuk ki az emberelőnyös szituációkat.

Szlovákia-Spanyolország 5-10 (0-2, 2-3, 1-4, 2-1)
Gólszerzők: Zatovic 1, Hrosik 1, Tkac 1, Kolarik 1, Tomas 1 ill. Munariz 3, Echenique 3, Espanol 2, Minguel 1, Szirányi 1

A további napok programja:

Január 4., hétfő:
17.00 Spanyolország-Olaszország (M4 Sport, élő)
19.00 Magyarország-Szlovákia (M4 Sport, élő)

Január 5., kedd:
18.00 Szlovákia-Olaszország (M4 Sport, élő)
20.00 Magyarország-Spanyolország (M4 Sport, élő)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek