2015 február 15.

Volvo-kupa: könnyed horvát győzelem az amerikaiak felett

A Volvo-kupa nemzetközi torna befejező napján a horvátok az amerikaiak legyőzésével megszerezték a második helyet. Már az első negyedben eldőlt a győztes kiléte, 15-8 a vége.

DSCN0327

A 9. Volvo-kupa befejező napján Horvátország – Egyesült Államok találkozó vezette fel a magyarok meccsét. A tornagyőztes kiléte már ismert – nyertünk,ugye – a horvátok a második helyért hajthattak.

Az amerikai eddig egy pontot szereztek, Kanadával remiztek, Colleen Bell, Budapestre akkreditált nagykövetük az utolsó napra már nem látogatott ki, ha már eddig nem hozott szerencsét. A horvátok szombat este kikaptak a magyar válogatottól, duzzogott is rendesen kapitányuk, Ivica Tucak.

A horvátoknak az Egyesült Államok már nem okozott gondot. Egy laza 5-0-ás etappal kezdtek, különösen Sukno volt elemében. Az ötméterese még csak hagyján, de később gyönyörű átemeléssel is bizonyította klasszisát. 7-1 után érkeztek meg az uszodába az amerikaiak, akik ezt követően Bonanni, Samuels és Mann találataival felzárkóztak, a félidőre már “csak” négy volt a hátrányuk (8-4).

IMG_0254

Nagyszünet után sem történtek döbbenetes változások. Bonanni ugyan nagyszerűen játszott a tengerentúliaknál, de amikor három-négy gólra megközelítették volna a horvátokat, akkor Jokovics vagy Sukno gyorsan hintett pár gólt. Obradovics hatalmas gólja volt a 14. horvát találat, a negyedik negyed közepére már nem volt kérdés. A vége könnyű délszláv győzelem.

9. Volvo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, 3. nap

Horvátország – Egyesült Államok  15-8 (5-1, 3-3, 4-2, 3-2)

Szőnyi út, Laky Károly uszoda, 500 néző

Vezette: Székely (magyar), Terpenka (kanadai)

Gólszerző: Sukno 5, Obradovics 4, Jokovics 3, Macan, Buljubasics, Dobud ill. Bonanni 3, Cupido, Bowen, Hallock, Mann, Samuels

Hamarosan:

12:30 Magyarország – Kanada

Korábban történt:

Vélemények: Benedek elégedett, kíváncsian várja a horvátokat

Átadták a megújult BVSC-uszodát

Volvo-kupa: súlyos vereséget mértünk az amerikaiakra

Volvo-kupa: Könnyed horvát siker a nyitányon

– Volvo-kupa: Legyőztük a horvátokat

– Magyar nyilatkozatok a horvát-meccs után

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek