2017 július 05.

Vodafone Kupa – Vb-teszt erős ellenfelekkel, különleges ruhában

Miskolctapolcán szerdától péntekig tart a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi női vízilabdatorna, amelyen a magyar csapat erős ellenfelekkel és különleges ruhában küzd meg az ellenfelekkel a vb-re hangolódva.

benu magyar-ausztralnoi07

Még a leggyengébbnek tekintett új-zélandi együttes is komoly játékerőt képvisel, Ausztrália és az Egyesült Államok válogatottja pedig a legszűkebb sportági elit tagja, így Bíró Attila kerete számára kiváló erőfelmérő lesz az esemény a vb július 16-án rajtoló női tornája előtt.

A magyarok olimpiai negyedik, Európa-bajnoki címvédő csapata – a hétfői és keddi közös edzések után – szerdán az ausztrálokkal száll vízbe először a Vodafone Kupán, csütörtökön következik Új-Zéland gárdája, pénteken pedig az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai együttessel zárják a mérkőzéssorozatot Keszthelyi Ritáék.

Ami a legutóbbi világversenyes pólós tornát illeti, a tavaly nyári riói ötkarikás játékokon a magyar együttes a negyeddöntőben 8-8-as döntetlent követően büntetőpárbajban nyert a végül hatodikként záró ausztrálok ellen, majd az elődöntőben az Egyesült Államokkal került szembe, amely 14-10-re győzött.

A Bíró-csapatnak a folytatásra is marad tengerentúli riválisa: a következő héten Egerben edzőtáborozik, és ott gyakorol majd az Egyesült Államoknak szintén a magyarországi vb-re készülő legjobbjaival. Vb-szereplését aztán a jövő hét végén, vasárnap Japán válogatottja ellen kezdi meg.

Új úszódresszekben a lányok

A Vodafone Kupán azonban nem csak az új válogatott keret mutatkozhat be, először láthatjuk a lányokat a Vodafone designer pályázatán a zsűri által legjobbnak ítélt munka alapján készült úszódresszben játszani. A május 21-én lezárult pályázat célja a hazai női vízilabda válogatott felszerelésének megtervezése volt.

A győztes pályamunka alkotója Novák Zoltán, aki igazán meghatódott az eredmény hallatán. „Amikor megkaptam az eredményről az értesítést, akkor büszkeség fogott el, hogy egy ilyen erős mezőnyben tudtam nyerni. Örültem, de sokáig – mondjuk egy fél napig – valójában nem is fogtam fel, hogy én nyertem. Nagyon remélem, hogy az új szerelésben továbbra is ugyanilyen sikeresek lesznek a lányok, úgyhogy hajrá csajok!”

Az új design alapmotívumát a halpikkelyek ihlették. „Elképzeltem a vízilabdás lányokat, ahogy úsznak, küzdenek a vízben. A víz, mint közeg, ahol el lehet rugaszkodni egy kicsit a gravitációtól. Ebből jött a gondolat, hogy a halak is ezt teszik, és a felismerés, hogy mennyire jól használható motívum a halak pikkelye, ami védelmet nyújt nekik, és egyben tükrözi az egyéniségüket. A csapatban élő halak mintázata nagyon hasonló, és innen kezdve már egyértelmű volt az inspirációm.” – vallja az alkotó.

A Vodafone Kupa programja (a magyarok mindhárom meccsét közvetíti az M4 Sport):

szerda:
18.00 ó: Egyesült Államok-Új-Zéland
20.00 ó: Magyarország-Ausztrália

csütörtök:
18.00 ó – Egyesült Államok-Ausztrália
20.00 ó: Magyarország-Új-Zéland

péntek:
18.00 ó: Új-Zéland-Ausztrália, 18:00
20.00 ó: Magyarország-Egyesült Államok

A magyarok vb-csapata:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek