2015 július 09.

Vodafone-kupa: Olykor látványos játék, visszavágtunk az ausztráloknak

Nehezen lendült bele, de már az első félidőben vezetett Ausztrália ellen a magyar válogatott a Vodafone-kupa nyitónapján. Látványos harmadik negyedével háromgólos előnyre tett szert, és végül győzött (10-8)!

2015 vodafonekupa magyar-ausztral01

A Vodafone-kupa első meccsén az olaszok nyertek, a magyar válogatottra az ausztrálok legjobbjai vártak. Volt miért visszavágnia Benedek Tibor válogatottjának, miután a nemrég véget ért olaszországi világliga helyosztói során az ausztrálok ellenünk szerezték meg a hatodik helyet. (A kupa múltidézője ITT). Szép számmal szurkoltak a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában a nézők, majdnem telt házat regisztrálhattunk. Tökéletes időjárási körülmények között, remek hangulatban indult a meccs. A csapatok bemutatása után a legutóbbi bajnoki szezon legjobb kapusának járó Steinmetz János-díjat adták át Nagy Viktornak.

Jól kezdtünk, de a helyzetek kimaradtak. Lévai őrizte a kaput, nagy védéssel mutatkozott be. Varga Dénes ötméterest hibázott, így maradt a 0-0, sokáig úgy tűnt, sehogy sem törik meg a jég. Az ausztrálok emberelőnyt hibáztak, több jó blokkot bemutatott magyar csapat, majd egy fór nekünk is járt. Ebben szépen megjáratták a labdát, végül Hosnyánszky szélről bebombázta. Már csak fél perc volt hátra, amikor egy újabb előnyből Hárai lőtt szenzációs mozdulattal a hálóba, emberrel a nyakán. Joseph Kayes szépített – Benedek Tibor külön felhívta rá a figyelmet, vele nagyot erősödhet az ausztrál csapat. Így is lett. Varga Dénes messziről válaszolt, hatalmas bombával növelte kettőre az előnyt (3-1)! Hátul továbbra is szinte tökéletesen zárt a világbajnokságra készülő magyar válogatott, szünetig csak egyszer vették be Lévai hálóját.

2015 vodafonekupa magyar-ausztral02

Fordulás után Campbell fórban volt eredményes, lövésébe még beleért  a kapus, de az utat talált a hálóba (3-2). Erre szélről a keretbe újra behívott Szivós válaszolt (4-2). Gyönyörű akció volt, akárcsak a következő – Varga Dénes centerben kapta a labdát, és fejezte be tökéletesen (5-2). Közelebb kerültek Younger révén a vendégek, de Varga Dániel ismét óriási lövéssel jelentkezett (6-3)! Aztán Erdélyi lőtt a kapuba, majd Szivós – kifejezetten látványosan, és ami a lényeg, eredményesen játszott ebben az időszakban a magyar válogatott. Kettős emberelőnyben szépítettek a vendégek, így háromgólos vezetéssel (8-5) vágtunk neki a befejező 8 percnek.

Gilchrist csökkentette a különbséget. Hárai góljával megvolt a bergamói eredmény, csak éppen most nekünk, sajnos Cotterill is betalált a rövidbe (9-7). Varga Dénes harmadik gólja megnyugtató volt, a legjobbkor jött (10-8). Ez is lett a vége, visszavágtunk Ausztráliának.

2015 vodafonekupa magyar-ausztral03

V. Vodafone-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, Margitsziget

Hajós Alfréd uszoda, 3000 néző. Vezette: Peris Nenad, Michail Kouretas

Magyarország – Ausztrália 10-8 (2-0, 1-1, 5-4, 2-3)

Magyarország: Lévai – Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Erdélyi Balázs 1, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert 1, Angyal Dániel, Szivós Márton 2, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő Krisztián, Hárai Balázs 2, Nagy Viktor (kapus)

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Ausztrália: Clark – Richard Campbell 1, George Ford, John Cotterill 1, Nathan Power, Jarrod Gilchrist 1, Aidan Roach, Aaron Younger 1, Joel Swift 3, Joseph Kayes 1, Rhys Howder, William Miller, James Stanton-French

Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Korábban:

Olaszország – Spanyolország 8-4 (2-1, 2-3, 1-0, 3-0)

Gólszerzők: Aicardi 2, Renzuto 2, Giorgetti, Di Fulvio, Bini, Presciutti, illetve Mallarach 2, Espanol, Fernandez

Gy. Zs., Sz. B., fotó: Vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek