2015 július 09.

Vodafone-kupa: olasz győzelem a rajton

Elkezdődött a legrangosabb hazai férfi vízilabdatorna, olasz győzelemmel. Alex Giorgetti és Szirányi Balázs értékelte a meccset honlapunknak.Vodafonekupa03 olasz

Az olasz – spanyol találkozóval kezdődött az V. Vodafone-kupa a margitszigeti uszodában. A két gárda összecsapása még gyér nézősereg előtt indult, aztán a végére már szépen megteltek a lelátók. Az olaszok gerincét az egymás után 10. olasz bajnoki címét behúzó Pro Recco játékosai alkották, a spanyoloknál a Barcelonetára épült a gerinc. Idén a Pro Recco, tavaly a Barceloneta nyerte. Ez pedig jó meccset vetített előre. Az olaszok jobban kezdték a mérkőzést, 3-1-re vezettek, de félidőben 4-4 volt. Aztán beindultak a taljánok, a spanyolok nem bírták az iramot, a vége 8-4, a félidő után már nem lőttek gólt a spanyolok. A vizipolo.hu a két csapat sztárjai közül szólaltatta meg a magyar gyökerekkel rendelkező Alex Giorgettit és a magyar-spanyol kettős állampolgár Szirányi Balázst.

Vodafonekupa04 olasz

Alex Giorgetti: – Fáradtan kezdtünk, de utána a játékunk egyre jobban feljavult. Kicsit meleg volt a víz. Várjuk az ausztrálok és a magyarok meccsét. Személy szerint én szombaton dupla motivációval szállok majd a vízbe.

Szirányi Balázs: – Az utolsó két negyedben nem működtek a támadásaink, furcsa volt, igazából nem is tudok mit mondani most az okról, vissza kell még néznem a meccset. Az olasz csapat sokkal energikusabb volt, mint mi.

V. Vodafone-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, Margitsziget

Olaszország – Spanyolország 8-4 (2-1, 2-3, 1-0, 3-0)

Gólszerzők: Aicardi 2, Renzuto 2, Giorgetti, Di Fulvio, Bini, Presciutti, illetve Mallarach 2, Espanol, Fernandez

Gy. Zs., Sz. B., fotó: Vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek