2015 július 08.

Vodafone-kupa: Kemény főpróba a világbajnokságra

Legutóbb csak a harmadik lett a magyar válogatott a legrangosabb hazai férfi vízilabdatornán, a Vodafone-kupán, most még nehezebb ellenfelekkel szemben kell kijavítani a világliga 6. helyét és felkészülni a nyakunkon lévő oroszországi világbajnokságra.Benedek Tibor valogatott edzes01Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő legénysége immár ötödik alkalommal vág neki a sportág hazai főtámogatójának nevét viselő, rendre az adott év világeseményét kevéssel megelőző kupaviadalnak, amelyet korábban három alkalommal megnyert, legutóbb azonban a montenegrói és a görög nemzeti együttes mögött csak harmadik lett. A Vodafone-kupának csütörtöktől szombatig a Margitsziget ad otthont, a résztvevők Magyarország mellett Spanyolország, Olaszország és Ausztrália lesz.

“A Vodafone-kupa mindig fontos torna, most pedig különösen az, két héttel a világliga szuperdöntője után, a világbajnokság előtt. Sok dolognak kell tisztázódnia még a csapattal kapcsolatban, mert még utána is van két hetünk, illetve ha a világbajnoki csoportmérkőzések befejezését tekintem, akkor majdnem három – mondta Benedek Tibor kapitány. – Azt szerettük volna, ha a magyar vízilabdázás kedvelői három erős ellenféllel szemben nézhetik meg a magyar válogatottat. Az ausztráloktól legutóbb, a világligán kikaptunk, már csak ezért is lesz nagyon fontos ez a mérkőzés, szeretnénk visszavágni.”

A margitszigeti tornán vízbe száll a válogatottba visszahívott vb-aranyérmes Szivós Márton is, aki kimaradt a vl-szuperdöntőben szerepelt és a hónap végén rajtoló oroszországi világbajnokságra számításba vett keretből. A kupanapok keretében medencébe ugrik a magyar női válogatott is, amely barátságos mérkőzésen a szintén a kazanyi vb-re készülő ausztrálokkal csap össze szombat 13 órától.

A Vodafone-kupa programja:

Július 9., csütörtök

17:30 Olaszország-Spanyolország
19:30 Magyarország-Ausztrália

Július 10., péntek

17:30 Olaszország-Ausztrália
19:30 Magyarország-Spanyolország

Július 11., szombat

12:00 Strandvízilabda döntő/bemutató mérkőzés
13:00 Magyarország-Ausztrália női válogatott mérkőzés
14:30 Régiók csatája gyermekmérkőzés
16:00 U20-U18 férfi utánpótlás-válogatott mérkőzés,

17:30 Ausztrália-Spanyolország
19:30 Magyarország-Olaszország

További cikkeink a kupával kapcsolatban:

Vízilabda dömping: Íme, a Vodafone-kupa programja

Egy hét múlva Vodafone-kupa – Szivós ismét válogatott

A spanyolok tornagyőzelemmel melegítettek a Vodafone-kupára

Madaras Norbert: “Nagyon jó, hogy ilyen erős ellenfelek jönnek”

Gy. Zs. Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek