2014 november 06.

Vízilabdaünnep Debrecenben: Gálamérkőzés és Világliga találkozó a cívisvárosban

November közepén két alkalommal is láthatja a debreceni uszodába ellátogatók vízilabda klasszisainkat. A publikum először egy gálamérkőzésen, majd a Magyarország – Szlovákia világliga találkozón tekintheti meg a válogatott tagjait. 20141116 galamerkozes
 

Egyedülálló kezdeményezésre kerül sor november 16-án Debrecenben, hiszen az Aquaticum Debrecen nevével fémjelzett All Star gálamérkőzésen vesznek részt vízilabda klasszisaink. A zsinórban három olimpiát is megnyert játékosok  Kemény Dénes és Kósz Zoltán irányításával – Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokai – fognak megmérkőzni a 2013-as barcelonai világbajnokság aranyérmet szerzett Benedek-csapattal. Két nappal később pedig Szlovákia ellen játszik ugyanitt világliga mérkőzést férfi válogatottunk.

A gálamérkőzésről az ötletgazda, Varga Tamás: “Régóta dédelgetett álmunk, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott Debrecenbe látogasson, és a gyermekek, valamint a cívisvárosi közönség testközelből láthassa a magyar vízilabdázás sztárjait! A Világliga-meccs mellett egy gálamérkőzés is megrendezésre kerül novemberben. A találkozón Sydney, Athén és Peking legendái csobbannak medencébe, akik közül sokan ezen az összecsapáson búcsúznak el a nemzeti együttestől. A sportág népszerűsítésén túl az a célunk, hogy egy igazi vízilabdaünnepet varázsoljunk a Debreceni Sportuszodába” – fejezte be kétszeres olimpiai bajnokunk.

Ami biztos, hogy az All Star Gálamérkőzésen, Varga Dániel, Varga Dénes és Madaras Norbert a Benedek-csapatban játszik majd. Vári Attila sajnos nem tud jelen lenni az eseményen, Szécsi Zoltán játéka is kérdéses, de a többiek mind hadra foghatók lesznek.

A belépőjegyek 2000 forintba kerülnek majd. A két eseményre szóló kedvezményes jegy 3500 forintért vásárolhatók meg november 7-től, azaz holnaptól a Debreceni Sportuszodában.

A program:

2014. november 16.: Aquaticum All Star Gála
15.30-16.30 Közönségtalálkozó
17.30 Olimpiai bajnokok és világbajnokok csatája a medencében

2014. november 18.: Világliga-mérkőzés
19.00 Magyarország–Szlovákia Férfi Világliga mérkőzés

Helyszín: Debreceni Sportuszoda – 4028 Debrecen, Zákány utca 4.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek