2014 október 28.

Vízilabdaünnep: a héten egymás ellen a magyar elit a BL-ben és a bajnokságban

Az A-Híd OSC egyesülete sajtótájékoztatót tartott a fővárosi Pomo D’oro étteremben. A téma igazán rendkívüli volt: szerdán és pénteken találkozik egymással a három legerősebbnek tartott magyar klub, az OSC, a Szolnok és az Eger. Az OSC – Szolnok mérkőzést a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért rendezik, míg október 31-én a bajnokságban OSC – Eger rangadó lesz.

6

Becsey Péter, Decker Ádám csapatkapitány és Vincze Balázs (balról jobbra) bízik a továbbjutásban (Fotó: OSC, Balogh Máté)

Három napon belül a teljes magyar vízilabda-elit randevút ad egymásnak az OSC újbudai otthonában, a Kondorosi úton található Nyéki Imre-uszodában.

Október 29-én este az OSC-sek a Szolnok gárdáját fogadják, akikkel a sorsolás szeszélyéből összekerültek a Bajnokok Ligája selejtezőjének egyenes kieséses szakaszában. Ide összesen nyolc csapat jutott, két-két magyar, szerb és horvát valamint egy olasz és egy román gárda – amelyek közül négy mehet majd tovább a főtáblára, ahol az Eger pólósai már alanyi jogon ott lehetnek. Két nappal később, pénteken pedig az OSC a bajnok Egert fogadja, ugyancsak a Kondorosi úton.

A keddi sajtótájékoztatón Becsey Péter, a klub sportigazgatója röviden elmondta, hogy a Szolnok elleni összecsapás előtt a csapat erejében hisznek. „Sajnálatos, hogy úgy alakult, hogy a két, világklasszisokkal felálló magyar csapat közül az egyik búcsúzni kényszerül majd. De mindent megteszünk, hogy a két mérkőzés után mi jussunk tovább” – mondta Becsey Péter.

Vincze Balázs vezetőedző elmondta, hogy habár a Szolnokot tartja a közvélemény esélyesebbnek a párharc során, bízik a továbbjutásban. “Jó meccset remélek, márpedig egy vereséggel végződő meccs nem lehet jó. Abban hiszek, hogy a szolnoki visszavágónak nagy tétje lesz.”

Az A-Híd-OSC-Újbuda két legismertebb játékosa Decker Ádám és Gór-Nagy Miklós, a válogatott két oszlopos, világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes tagja. A csapatot erősíti még a szintén világbajnok és Világkupa-második Bátori Bence és a felnőtt kerettag Kovács Gábor mellett számos fiatal magyar tehetség, valamint néhány külföldi válogatott pólós is.

A csapatnál telt házra számítanak a BL-rangadón, s remélik, hogy a hazai közönség sokat segít majd abban, hogy kellő előnnyel utazzanak majd Szolnokra a november 12-i visszavágóra. Jegyeket a BL-meccsre 1000 Ft-os, a bajnokira 500 Ft-os áron lehet venni, 14 év alattiak ingyen mehetnek be.

A PROGRAM:

Bajnokok Ligája, a főtáblára jutásért, első mérkőzés

Október 29, szerda, Nyéki Imre-uszoda, 18.45

A-Híd OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa

 

E.On férfi vízilabda bajnokság, 5. forduló

Október 31, péntek, Nyéki Imre-uszoda, 18.30

A-Híd OSC Újbuda – ZF Eger

 

A DigiSport2 mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek