2015 augusztus 30.

Vízilabda: Riválisunk kapitánya már Rióra gondol

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya már a riói olimpiára, vagyis az odavezető útra gondol. Erről árulkodik az egyik közösségi oldalon tett bejegyzése Alessandro Campagnának.

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Pár nap és vége van a nyárnak. Ideje tehát az olimpiára gondolni, így tett Alessandro Campagna is a facebook-on, hiszen egy bejegyzésében jelezte: “Rióért való út most megkezdődik” Tény, ami tény pár napja írtuk, hogy szeptember elején a kapitány összetartást vezényel a válogatottjának a festői Capri szigetén, úgyhogy nincs lazsálás. Október 20-án kezdődik a világliga selejtező első mérkőzése, így ha nem is a nyakunkon, de közeleg a következő válogatott megmérettetés.

A riói olimpiára kétféleképpen lehet kijutni. A januári Európa-bajnokságot vagy megnyerjük, vagy csak a három (Szerbia, Horvátország, Görögország) már “kintlévő” válogatott előz meg. Ha ez nem sikerül, tavasszal lesz egy kvalifikációs torna Firenzében, ahol még három helyet osztanak ki. Nyilván jó lenne már Belgrádban megcsípni azt az egy helyet, de az olaszok is erre pályáznak.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek