2015 augusztus 02.

Vízilabda: Olaszország lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben

A nyolcaddöntőben Kanada és Olaszország válogatottja csapott össze a legjobb nyolcba kerülésért. A találkozó győztese a következő körben a világbajnoki címvédő Magyarországgal mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért, kedden este.

Vodafone magyar olasz8

Az olasz csapat esélyeshez méltóan kezdte a találkozót, 3 perccel az első negyed vége előtt Niccolo Gitto szerezte meg a vezetést Alessandro Campagna együttesének. Fél perccel a negyed vége előtt Alex Giorgetti két gólra növelte az olasz előnyt.

A második negyed elején ötmétereshez jutott a kanadai válogatott, de Stefano Tempesti hárítani tudott. Egy perccel később George Torakis egy távoli bombával szépíteni tudott, ezzel 2-1. Másfél perccel a vége előtt Matteo Aiccardi villant, visszaállta a két gólos különbség az olaszok javára. A kanadaiak a három emberelőnyükből eddig egyet sem tudtak értékesíteni, e mellett három kapufát is lőttek a negyedben.

Tempesti védéssel kezdődött a harmadik negyed is, az olasz kapus 88%-os hatékonysággal védett eddig a mérkőzésen. Újabb kanadai emberelőny, természetesen ezt is hárította az olasz hálóőr. Három perccel a negyed vége előtt megtört a jég, Kanada gólt szerzett emberelőnyből, Con Kudaba révén, így 3-2. A negyed vége előtt 2 perccel Alex Giorgetti megszerezte második gólját, majd Pietro Figlioli is betalált messziről. 5-2-vel zárult a játékrész.

Az utolsó felvonást olasz gólok nyitották, Niccolo Gitto révén először négygólos különbség alakult ki, majd Fabio Baraldi tovább növelte az előnyt, 7-2. Öt perccel a meccs vége előtt újabb büntetőt kapott Kanada, de Stafano Tempesti hihetetlen bravúrral ezt is kivédte. Elképesztő 85,7%-kal zárta a mérkőzést. Az utolsó percben Alessandro Velotto feltette a pontot az “I”-re, góljával kialakult a 8-2-es végeredmény.

Kanada – Olaszország 2-8 (0-2, 1-1, 1-2, 0-3)

A kedd esti 19:10-es negyeddöntőben tehát Magyarország válogatottja az olaszokkal mérkőzik meg a legjobb négybe jutásért. Bízzunk benne, hogy Stefano Tempesti nem fog ki még egy ilyen jó napot!

N.V. / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek