2014 december 02.

Vízilabda: Magyar Kupa-döntők a hétvégén, válogatottak sorával – videóval!

A hét végén rendezik a Theodora Magyar Kupa elődöntőit a férfiaknál és a nőknél egyaránt. A Szentesen rendezett esemény előtt a szövetség sajtótájékoztatót tartott.

mksajttaj03

A 87. vízilabda Magyar Kupa döntőit rendezik meg péntektől vasárnapig Szentesen, ezen belül már 6. alkalommal a Theodora védnöksége alatt. A Trattoria Gusto étteremben (ebben szerzett érdekeltséget nemrégiben Benedek Tibor kapitány) tartott sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a szövetség büszke arra, akárcsak tavaly, idén is egy újonnan épült uszodában rendezheti meg a Magyar Kupa döntőjét. Egy éve Szolnok volt, most Szentes lesz a házigazda.

  A férfiaknál pénteken rendezik meg az elődöntőket, a sorsolás szerint az Eger a Szolnokkal, a Honvéd az OSC-vel találkozik. Vasárnap a helyosztókra kerül sor, így a döntőre is. A nőknél szombaton tartják az elődöntőket, a finálét pedig másnap, a férfiak esti meccse előtt. Mint elhangzott, rendkívül erős mezőny jött össze a hétvégére: a férfiaknál mindenki vízbe száll a nyári Európa-bajnokságon részt vett magyar válogatottból, szám szerint 13-an, és a nőknél is kevesen hiányoznak majd. A hiányzók éppen a szentesi csapat tagjai – az elődöntőért a BVSC bravúrral verte ki a rendező város együttesét.

Elsőként a négy női csapat megjelent képviselői kaptak szót. Petrovics Mátyás, a BVSC mestere azt hangsúlyozta, hogy a címvédővel hozta őket össze a sorsolás, ami bizony nem kis feladatot jelent. “Akárcsak a Dunaújvárosnak, nekünk is új csapatot kell építenünk – mondta az edző. – Rutinos válogatottak és fiatal tehetségek egyvelege alkotja a két együttest.”

mksajttaj04

Kis-Primász Ágnes, a Dunaújváros szakosztályvezetője kiemelte, hogy a Magyar Kupa-döntő lesz az első igazi erőfelmérő a szezon során, amikor minden résztvevő végre láthatja, hol tart a csapatépítésben. Petrovai Márton, az egriek másodedzője kérdésre válaszolva helyeselt, hogy igen, az egriek akár kakukktojások lehetnek, az a bizonyos “fekete ló”, amely meglepetést okozhat. Az egriek 2012-ben győztek a kupában, de most nem ők a legesélyesebbek a végső győzelemre. Az UVSE-Centrál szakmai elnökhelyettese, Benczur Márton hozzátette, egyik csapat végső győzelme, így az övék sem lenne meglepetés.

A férfiaknál mindenképpen kiemelendő, hogy a bajnokság első és másodikja egymással találkozik a fináléba jutásért. A veretlen, százszázalékos Szolnok és a bajnoki címvédő Eger csatája nagy figyelmet kap. A Szolnok utoljára az 1985-86-os szezonban játszott döntőt, de Kovács István szakmai igazgató elmondta, tavaly óta is számtalan jó igazolást hajtottak végre, hat játékossal erősödtek. Egerben pedig azt hangsúlyozzák, hogy az a tény, szombaton, a Bajnokok Ligájában a címvédő Barceloneta otthonában értek el 7-7-es döntetlent, nagy erőt adhat számukra. A másik ágon a Honvéd az OSC-vel találkozik.  Vad Lajos, a Honvéd edzője: ” Mindenki minket szeretett volna megkapni az elődöntőben. Talán kevésbé vagyunk esélyesek, de hangsúlyozom: egy meccsen bármi megtörténhet…” Míg az ellenfélnél Becsey Péter szakosztály-igazgatója pedig azt emelte ki, az OSC számára az év meccse jön. Az OSC 1974-ben volt utoljára finalista, itt az ideje tehát egy újabb dicsőség megszerzésének.

Vízilabda Theodora Magyar Kupa, négyes döntő

December 5., péntek:

Férfiak. Elődöntők:

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat:

Nők. Elődöntők:

 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:
 
17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő

Gy. Zs. – Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek