2014 július 18.

Vízilabda Eb: Női válogatottunk remek játékkal győzött Görögország ellen

Megvan a női válogatottunknak az első győzelme az Eb-n. A lányok a görögöket verték magabiztosan, öt góllal, a csoport utolsó mérkőzésén a britekkel találkozunk.

2014 5nap02
A mai napon azzal a görögökkel találkoztunk, amely együttes az első napon legyőzte a briteket, mi pedig kikaptunk a hollandoktól.(képriport a mérkőzésről)

Az első negyedben a jó védekezésnek köszönhetően nem kapott gólt a válogatott. Bolonyai már az első védésével jelezte, mikor egy ziccert védett hátrányban, hogy itt nem terem sok babér a görögöknek. Elől pedig Keszthelyi duplázott, majd Antalnak adott nagy passzt, ezzel pedig 3-0 állt az első nyolc perc után az eredményjelzőn.

2014 5nap03

A második negyedben is megvolt a három gól, de a görögök is kezdtek éledezni, előbb 3-2-re majd 4-3-ra is feljöttek. A nagyszünet előtt azonban jött Kisteleki ejtése, majd Antal gólja, így 6-3-al fordulhattunk.

Levritou még két gólra zárkóztatta a görögöket, de utána jött Bujka Barbi majd Czigány Dóri szépségdíjas találata. A negyed végén is láthatott a nagyérdemű gólokat, előbb Roupesi pókhálózta ki a felsőt majd a legjobbkor, az utolsó másodpercekben Kisteleki módosította az eredményt 9-5-re.

2014 5nap04
Az utolsó negyedben is volt még ‘puskapora’ a lányoknak. A négygólos különbséget még eggyel meg is toldották. Antal, aki három góljával a legeredményesebb magyar volt a mérkőzésen szépségdíjas találatot szerzett, majd a végén még Bujka Barbara erőszakosságát kellett dícsérnünk, aki kialakította a végeredményt.

Magyarország – Görögország  12 – 7 (3-0, 3-3, 3-2, 3-2)
Gólszerzők.: Antal 3, Kisteleki Dóra 2, Keszthelyi 2, Bujka 2, Takács 1, Czigány 1, Tóth 1 illetve Tsoukala 2, Plevritou 2, Avramidou 1, Roupesi 1 Manolioudaki 1

Merész András szövetségi kapitány az M1 csatornának nyilatkozva azt emelte ki, hogy a játékosok ezúttal sokkal jobban koncentráltak, mint a hollandok elleni első találkozón. ‘Szerencsésebbek is voltunk, de általában annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. A szerdai vereség után lelkileg rendbejöttek a lányok, s ma szépen játszottak’

További eredmények a mai napról:

Franciaország – Spanyolország 4 – 18 (1-4, 0-6, 1-5, 2-3)

Nagy-Britannia-Hollandia 5-11 (1-2, 2-2, 1-3, 1-4)

Oroszország – Olaszország 10-13 (2-3, 1-3, 4-5, 3-2)

 

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.