2015 szeptember 16.

Vízilabda Eb: Elkészült a sorsolás menetrendje

Egyre inkább körvonalazódik a januári belgrádi Eb. A “kalapokat” és a mentrendet is lehet már tudni, sőt a sorsolásig sem kell sokat aludni. 2016 belgrad eb logo

A férfiaknál a magyar válogatott az 1. kalapban van, így a csoportkörben biztos, hogy nem fog Szerbiával, Olaszországgal és Montenegróval találkozni. A nőknél a második kalapból várjuk a sorsolást, érdekesség, hogy Szerbia is ide került.

Még mint jól látható nem teljes az Eb mezőnye. A férfiaknál Szerbia a rendező jogán, még a 2014-es budapesti kontinenstornáról az első hét helyezett együttes kvalifikálta magát: Magyarország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Görögország, Spanyolország és Románia már ott van Belgrádban. Hozzájuk csatlakozik még nyolc együttes, amely a szeptember 25. és 27. között sorra kerülő selejtezőtornáról fog bejutni.

A nőknél is hasonló a helyzet. A gyengébbi nemnél először a nyolc helyett, tizenkét csapat fog megmérettetni. Természetesen Szerbia a rendező jogán itt is kvalifikálta magát, még Spanyolország, Hollandia, Magyarország, Oroszország, Olaszország van kint Belgrádban. Itt a selejtezőkből hat együttes fog csatlakozni.

A LEN a sorsolást október 4-én ejt meg.

A férfi Eb kalapjai:

1. kalap: Szerbia, Magyarország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Horvátország, Görögország, Spanyolország, Románia
3. kalap: a kvalifikációs csoportok első helyezettjei
4. kalap: a kvalifikációs csoportok második helyezettjei

A női Eb kalapjai:

1. kalap: Spanyolország, Hollandia
2. kalap: Magyarország, Szerbia
3. kalap: Olaszország, Oroszország
4. kalap: a kvalifikációs csoportok első helyezettjei
5. kalap: a kvalifikációs csoportok második helyezettjei
6. kalap: a kvalifikációs csoportok harmadik helyezettjei

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek