2014 július 19.

Vízilabda Eb, 6. nap: A spanyolok bekezdtek, Grúzia az utolsópercekben omlott össze

Parádés mérkőzéseket láthatott a közönség az Eb hatodik napján. Kezdve a görög – román vagy a horvát – szerb találkozókról, hogy az olasz – montenegrói meccset már ne is említsük.

2014 6nap01
A spanyolok nyolc góllal verték a franciákat, kellett is nekik a nagy gólkülönbség, hiszen az életükért küzdenek a magyaros csoportban. A második meccsen a grúzok jól tartották magukat, de az utolsó negyedben, jobban mondva pár percben bedarálták őket az oroszok. A harmadik meccsen a románok bekezdtek, 3-0-ra is vezettek a görögök ellen, majd a hellének egy időkérést követően magukhoz tértek, és innentől kezdve X-es meccs volt. Az utolsó fél percben kettőt is vágtak a hellének, és ezzel nyerték meg a találkozót 10-9-re.

A magyaros csoportban a horvátok és a szerbek nem bírtak egymással. A mérkőzésen, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. A vége felé Dejan Szavics együttesének kellett kapaszkodnia, a vége 8-8-as döntetlen lett, ami azt jelenti, hogyha ma este mi nyerünk a németek ellen csoportgyyőztesek leszünk és egyenesen begyaloglunk az elődöntőbe.

A nap utolsó előtti talákozója is izgalmasra sikerült, ahol az olasz válogatott nem bírt a montenegróiakkal, itt is maradt minden döntés az utolsó fordulóra.

Olaszország – Montenegró 6 – 6  (2-2, 0-1, 2-3, 2-2)

Szerbia – Horvátország 8-8 (2-3, 3-2, 1-2, 2-1)
Gólszerzők: Sandro Sukno 3, Loncar 2, Muslim 1, Buslje 1, Dobud 1 illetve Filipovics 4, Mandic 1, Cuk 1, Prlainovics 1, Mitrovics 1

Zivko Gocics, a szerbek játékosa: Mindkét csapatnak szüksége volt a győzelemre. Sokáig vezettünk és végül nem kaptunk ki, ennek az egy pontnak nagy jelentősége van a torna ezen szakaszában. A spanyolok ellen viszont mindenképp nyernünk kell

Ivica Tucak, a horvátok edzője: Úgy gondolom ma nyertünk egy pontot és nem vesztettünk kettőt. A védekezésünkkel különösen elégedett lehetek. Most már nagyon közel vagyunk a negyeddöntőhöz, de lesz még egy borzasztóan kemény meccsünk a magyarok ellen.

Románia – Görögország 9-10 (3-2, 2-3, 2-2, 2-3)
Gólszerzők: Negrean 4, Radu 2, Cretu 1, Matei 1, Popoviciu 1 illetve Mylonakis 2, Vlachopoulos 2, Gounas 2, Fountulis 1, Afroudakis 1, Delakas 1, Mourikis 1

Dejan Stanojevic, a románok kapitánya: A görögök megérmelték a győzelmet, mert elszalasztottuk a kínálkozó lehetőséget. Egyszerűen nincsenek olyan szinten a játékosok, hogy meg tudjanak nyerni egy ilyen meccset, ezért van az, hogy Románia a mezőny második felében végez. Csapatként sem vagyunk jók, ez az én hibám, teljes mértékben vállalom a felelősséget a mai veresegért.

Christos Afroudakis, a görögök játékosa: Egyfelől boldogok vagyunk, másrészt nem játszottunk jól. NEm lett volna szabad ennyi gólt kapnunk. Megleptek minket az erős kezdéssel, mi nem tudtuk kihasználni az elején a lehetőségeket. Aztán  sokat hibáztak és ki tudtuk használni a lehetőségeinket. Nyertünk és ez a legfontosabb.

Grúzia – Oroszország 12 – 16 (3-3, 1-4, 7-4, 1-5)
Gólszerzők: Tsrepulia 4, Elez 4, Jelaca 1, Khvedeliani 1, Baghaturia 1, Franicevic 1 illetve Stepanyuk 4, Nagaev 4, Kholod 2, Shepelev 2, Timakov 2, Odintsov 2

Jovan Popovic, a grúzok kapitánya: Az eredményjelző mindent elmond erről a mérkőzésről. Egyszerűen nincs energiám kommentálni a játékvezetők működését, hány jogtalan kiállítást kaptunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Erkin Shagaev, az oroszok mestere: A csapatom tapasztalatlansága miatt lett ilyern szoros a mérkőzés nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk. Miután négy góllal is vezettünk borzasztó hibákat követtünk el, de szerencsére képesek voltunk talpraállni. Egy pillanatig sem tartottam tőle hogy kikaphatunk.

Spanyolország – Franciaország 13 – 5 (2-0, 3-3, 4-2, 4-0)
Gólszerzők: Espanol 5, Munarriz 2, Roca 1, Molina 1, Fernandez 1, Garcia 1 illetve Bodegas 2, Khasz 1, Tomasvic 1, Camarasa 1

Gabriel Hernandez, a spanyolok mestere: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Nemcsak annak örülök, hogy nyertünk, hanem annak is, hogy nagy különbséggel tettük ezt. Miután döntetlent játszottunk a horvátokkal létfontosságú a gólkülönbség, éppen ezért próbáltunk ma minél több gólt szerezni. Az utolsó pillanatokig küzdünk a továbbjutásért.

Mehdi Marzouki, a franciák játékosa: A spanyolok jobban játszottak, nem hoztuk ki a maximumot. Két hete megvertük őket, de mi újak vagyunk az Eb-n, nekik sokkal több tapasztalatuk van.

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.