2014 július 08.

Vízi Eb: 800 millióból újult meg a Hajós Sportuszoda

Befejeződött a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda korszerűsítése, így tökéletes körülmények várják a hétfőn kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra érkező csapatokat és szurkolókat – tudatta kedden a munkálatokat végző Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-vel

Hajos Alfred uszoda01
Amint az a közleményből kiderült, 800 millió forintos beruházás nyomán újult meg a nyár egyik legnagyobb hazai sporteseményének otthont adó margitszigeti sportuszoda.

Az elmúlt hónapokban az NSK – a Magyar Vízilabda-szövetség kéréseit is kiszolgálva – a létesítmény több részét felújította, illetve korszerűsítette: új lelátó várja a szurkolókat, megtörtént a medencék fugázása, kifestették az öltözőket, sikerült rendbe tenni a főépület mindkét szintjén a napozóteraszokat, tökéletesítették a világítást és a hangosítást, a kamerarendszert pedig kicserélték. Kívülről is megszépült az épület, eltávolították ugyanis az uszodát elcsúfító graffitiket – olvasható a dokumentumban.

A július 27-ig tartó Európa-bajnokság hétfőn rajtol, a magyar válogatottak közül a férficsapat mutatkozik be előbb: Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége a nyitó nap záró mérkőzésén, 20.30 órától a spanyolokkal száll vízbe.

A kontinensviadal ideje alatt a Hajós-Széchy Uszoda medencéit a nagyközönség nem használhatja, és a Császár-Komjádi Uszoda is a szokásostól eltérő nyitva tartással üzemel.

Forrás: MTI

Fotó: vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.