2015 július 29.

Vizes vb: A szerdai nap összefoglalója

A magyar vízilabda-válogatott újabb sikert aratott a kazanyi vizes világbajnokság szerdai játéknapján. Benedek Tibor legényei 17-4-es győzelmet arattak Dél-Afrika ellen, így már biztosan csoportelsőként végeznek a “C” jelű kvartettben.

Vizes vb - Vízilabda - Dél-afrikai Köztársaság - Magyarorsz

A  csoport másik mérkőzésén Kazahsztán válogatottja 15-7-re győzte le azt az Argentínát, aki a harmadik fordulóban lesz Magyarország ellenfele.

Toronyugrás:

A nők 10 méteres toronyugró selejtezőjének mezőnyében két magyar versenyző is volt,  Kormos Villő és Reisinger Zsófia személyében. Összesen 37 versenyző mérte össze tudását, melyből csak a legjobb 18 folytathatta tovább az elődöntőben. Az öt ugrást bemutatva Kormos Villő összesen 269,80 pontot kapott, ezzel a 30. helyen végzett. Reisinger Zsófia 228,90 ponttal zárt és végül a 36. helyen fejezte be a versenyt.

villőKormos Villő / Fotó: MTI

A nap érmei:

Két érem is kiosztásra kerül a vizes vb ezen napján. A szinkronúszás egyéni szabadprogramját a 29 éves, orosz Natalia Ischchenko nyerte meg 97,233 ponttal Ezzel ő vált a szám történelmének legidősebb győztesévé. A második helyen a kínai Huang Xuechen végzett, még a bronzérmet a spanyol Ona Carbonell szerezte meg.

tabellaFotó: tass.ru

A toronyugrók 3 méteres csapatversenyét is ma tartották, ahol a Thomas Daley és Rebecca Gallantree összeállítású brit vegyespáros bizonyult a legjobbnak. A második helyen a házigazda orosz (Olegszandr Gorskovozov és Julija Prokopcsuk), a harmadikon pedig a kínai páros (Hszie Sze-ji és Csen Ruo-lin) végzett. Érdekesség, hogy az elmúlt tíz évben ez mindössze a második eset, hogy nem a kínaiak nyernek egy nem egyéni számot.

angolFotó: tass.ru

N.V. /vizipolo.hu

Kapcsolódó cikkek