2016 április 18.

Lecserélték a vizes-vb kínossá vált plakátjait

Ünnepélyes keretek között mutatták be a vizes vb főtámogatóját és az esemény új arculatát is.

logovb201701

A Telekom lesz a budapesti vizes vb főtámogatója, az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

“Nemcsak az úszók, vízilabdázók, nyílt vízi úszók, műugrók, hanem a magyar mérnökök és kivitelezők versenye is lesz ez a világbajnokság, amelyen bemutatjuk azt a tudást, amely a 2024-es olimpiai pályázat sikeréhez vezethet” – mondta a sajtótájékoztatón Seszták Miklós, aki Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének szavait is idézte. “A kapufa éle mindig igazságos, mert annak a lövése pattan be, aki a hét közben többet tett a győzelemért”.
A két évre szóló szponzori megállapodás értelmében, amelynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, a Magyar Telekom a 2017-ben Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vb mellett a veterán (masters)-világbajnokság nemzeti főtámogatója is lesz.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy főtámogatói lehetünk egy olyan világbajnokságnak, amely hat sportágat foglal magában. Sok sikert kívánunk a vb-n rajthoz álló minden magyar sportolónak és edzőiknek” – mondta Christopher Mattheisen.

Az eseményen bemutatták a világbajnokság arculatát is. Emlékezhetünk rá, március 30-án már volt egy változat plakátok formájában, melyet a közvélemény nem zárt a szívébe. Akkor az interneten “vírusként terjedt” egy másik változat, amelyet végül most elfogadtak. Az új arculat Hetsch Ferenc nevéhez köthető, a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatója készített el. A fiatal grafikus elmondta: a tervezésben inspirációként többek között a vizet és a magyar népművészet motívumait, színvilágát használta. Hetsch Ferenc ezt követően bemutatta a logót, a sportágak és a helyszínek ikonjait, valamint több termék látványtervét. 

2016-plakatterv

Nagy valószínűséggel ilyenek lesznek a vb plakátjai!

Nemes Mária, a Krea Kortárs Művészeti Iskola igazgatója közölte, hogy egy szakspecifikus továbbtanulási lehetőséggel és ösztöndíjjal segítik majd Hetsch Ferencet.

“Büszkék vagyunk erre az arculatra, a szervezőbizottság egyértelmű célja volt, hogy a modern kort tükröző arculat legyen, amely bevezet minket az olimpiára is, ez pedig úgy gondolom, alkalmas erre” – jellemezte a munkát Seszták Miklós.

A szervezőbizottság elnöke kitért a Dagály Úszóaréna építésére is, hangsúlyozta, pontosan tartják az ütemtervet és a létesítmény legkésőbb 2017. március 31-ig elkészül, ugyanis júniusban már versenyt fognak rendezni benne. A Komjádi uszodával kapcsolatban megjegyezte, idén szeptemberben kezdődhetnek a munkálatok, és várhatóan a jövő év második negyedévére újul meg a létesítmény.

MTI / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek