2017 július 30.

Vizes vb – Hosszú és Verrasztó döntős 400 méter vegyesen, a férfi vegyesváltó is ott lesz a zárószámban

Hosszú Katinka a legjobb, Verrasztó Dávid a harmadik idővel jutott a 400 méter vegyes esti döntőjébe, míg a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik összeállítású 4×100 méteres férfi vegyesváltó hatodikként várja a finálét vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján.

Budapest, 2017. július 30. Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2017. július 30.
Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Hosszú mellett Jakabos Zsuzsanna volt érdekelt 400 méter vegyesen: az előfutamokban két magyar közül elsőként Jakabos lépett rajtkőre: a 28 éves úszó végül a hatodik helyen csapott célba 4:41.40-es idővel, amely elmaradt idei legjobbjától. “Az volt a célom, hogy a mellettem lévőt megelőzzem, ez sikerült, ennek örülök, de így is sokan előttem végeztek. Nagyon kemény volt, de kiúsztam magam. Este szurkoljunk nagyon Katinkának!” – mondta rendkívül sportszerűen Jakabos.

Őt követte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki Róma, Barcelona és Kazany után sorozatban negyedik vb-sikerére készül ebben a számban: a hazai közönség előtt már minden éremfajtából egyet-egyet szerzett klasszis azonnal az élre állt, mellúszásban azonban a 6-os pályán úszó japán Simizu Szakiko megelőzte. Gyorson Hosszú ellépett, és érvényesítette a papírformát, egy testhosszal 4:33.90-el – ez csak két tizeddel rosszabb idei legjobb idejénél – ért célba.

Férfi 400 méter vegyesen Verrasztó és Gyurta Gergely indult: Gyurta a harmadik, Verrasztó pedig a negyedik előfutamban kapott helyet, előbbi csak két embert előzött meg, legjobbjától több mint hét másodperccel elmaradva futamában így a nyolcadik, összesítésben a 18. lett.

Ezt követően Verrasztó az 5-ös pályán a szám olimpiai bajnoka, a japán Hagino Koszuke mellett állt rajtkőre, s kiváló versenyzéssel, egy testhossz előnnyel, 4:11.89-es idővel diadalmaskodott.

“Azt hittem, hogy a japán gyorsabban fog menni, de nem gond, hiszen ott vagyok a döntőben” – mondta Verrasztó, aki hozzátette, nem az volt a nehéz, hogy az eddigi hat napon nem úszott, hanem az elmúlt egy év.

Őket a 4×100 méteres női vegyesváltó követte: a Burián Kata, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra összeállítású együttes 4.03.08 perces országos csúccsal a tizedik helyen zárt, így nem jutott az esti döntőbe.

Az előfutamok zárásaként a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik összeállítású 4×100 méteres férfi vegyesváltó 3:33.35-ös idővel – amely csak bő három tizeddel marad el az országos csúcstól – futamában a negyedik lett, de így is a hatodik helyen várhatja a finálét, amely a világbajnokság utolsó versenye lesz.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek