2017 január 06.

Vizes vb 2017 – Három-négyezer versenyzőt várnak, január 17-én indul a nevezés

Három-négyezer versenyzőt várnak a szervezők a júliusi vizes világbajnokságra, amelyre a résztvevők január 17-étől küldhetik el nevezésüket.

logovb201701

Az Egy asztal körül című, több művészeti ágat felvonultató ünnepséget Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója rendezte, fellép mások mellett a Nemzeti Filharmonikusok Zenekara, a Lutheránia Énekkar, a Budapesti Vonósok, a Baptisták Központi Énekkara, a Debreceni Református Kollégiumi Kántus és a Psalterium Hungaricum Kórus. Az esten részlet hangzik el Georg Friedrich Händel Messiás című oratóriumának modern rockátdolgozásából, melynek bemutatója – szintén az emlékév programjaként – április 25-én lesz a Müpában.

A délután öt órakor kezdődő ünnepség fél hattól, csúsztatott élő adásban követhető lesz az M5 és a Duna World műsorán.

A reformáció emlékévében csaknem négyszáz programot szerveznek szerte a Kárpát-medencében. A központi események sorából kiemelkedik az áprilisban IGE-IDŐK címmel a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyíló, a reformáció magyarországi és európai történetét, hatását bemutató kiállítás.

Az emlékév legnagyobb ünnepsége október 31-én Budapesten, a Papp László Sportarénában lesz. Az összművészeti programra a szervezők 13 ezer embert várnak.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek