2015 augusztus 22.

Visszatérhetnek a montenegrói klasszisok a válogatottba

Nikola Janovics és Boris Zlokovics is kacérkodik a gondolattal, hogy ismét a válogatottat erősítse a riói olimpiára, így ismét magasabb célokat tűzhet ki a csapat az ötkarikás játékokon, de előbb a kvótaszerzésre koncentrálnak.

Boris Zlokovic, Zivko Gocic, Dusko Pijetlovic

A kazanyi vb-n ötödikek lettek a montenegróiak, utolsó meccsükön a magyar válogatottat verték. Mindezt tették úgy, hogy három klasszisuk is hiányzott a csapatból, hiszen Antonio Petkovics mellett az egykoron Debrecenben pólózó Sasa Misics – sérülés miatt – valamint Nikola Janovics – lemondta a válogatottságot – is hiányzott a csapatból.

Most azt rebesgetik, nemhogy visszatérhet mindhárom játékosuk, de csatlakozhat a 2012-es londoni olimpián visszavonult Boris Zlokovics hozzájuk, erre pedig minden esély megvan. A világ-, és Európa-bajnok center tavaly óta ismét a Jadran Herceg Noviban pólózik. Érdekesség, hogy Montenegró kapitányváltáson megy át, hiszen Ranko Perovics a vb után lemondott, az utód pedig minden bizonnyal Vladimir Gojkovics lesz, aki az előbb említett Zlokovics edzője volt a Herceg Noviban, így több, mint valószínű a játékos visszatérése a válogatottba.

Négy régi-új játékosával pedig már erős csapatot alkothat a válogatott Rióban, de előbb még meg kell szerezniük a kvótát.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.