2015 július 14.

Vincze Balázs: Sem félelmet, sem feladást nem láttam a srácokon

Aranyérmet szerzett a kvangdzsui Universiadén a Vincze Balázs vezette férfi vízilabdaválogatott, amely a döntőbe Olaszországot győzte le, így megvédte címét. A szövetségi kapitány szavai a diadal után.universiade valogatott012

Mint azt tudósításunkban olvashatták, ötméteresekkel jobbnak bizonyult Olaszországnál a magyar férfi válogatott a Dél-Koreában zajló 28. Nyári Universiadén. A diadal után, az uszodában értük utol a sikerkovácsot, Vincze Balázst.

– Tudtuk, hogy nehéz lesz, de ezzel a 0-4-gyes részeredménnyel még nehezebb volt  – kezdte Vincze Balázs. – De az a szép, hogy ilyen hátrány ellenére sem ijedtek meg a srácok, nem láttam rajtuk sem félelmet, sem feladást, ez hozhatta meg a sikert. A két évvel ezelőtti diadalhoz képest több meccset kellett játszani, a csoportküzdelmek nagyon megterhelőek volt, mindenki rettenetesen elfáradt. Szerencsére azonban, amikor kellett, a fontos pillanatokban összeszedtük magunkat. Az elődöntő és a döntő is végletekig kiélezett volt, de pont a legjobbkor tudtunk még erőt meríteni valahonnét.

Az immár kétszeres Universiade-győztes – két éve is aranyat szerzett csapatával – Vincze Balázs egy érdekességről is beszámolt. Az olaszok feletti diadalt ugyanis ugrással ünnepelték a játékosok.

– Minden meccsen leugrottunk a műugrómedence tíz méteres tornyából, most, az olaszok elleni találkozó után is így volt, a srácok egyenként felmásztak, és a vízbe vetették magukat – mondta a válogatott edzője, majd hozzátette. – Nagyon fontos győzelem ez, de nekem továbbra, is bármi történik, július 14-e számomra a fiam születésnapja lesz, 1994-ben ezen a napon született.

28. nyári Univeriade:

Olaszország – Magyarország 7-7 ötméteresekkel: 6-7 (1-0, 3-1, 1-4, 2-2)

Kvangdzsu. Vezette: Dragan Stampalja, Joseph Peila

Olaszország: Oliva – Damonte, Marziali 1, Foglio, Gitto, Mirarchi 2, Lanzoni 1 csere: Esposito, Coppoli 1, Dolce 1, Nora, Bruni 1 – Vespa (kapus)

Szövetségi kapitány: Alessandro Duspiva

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy, Bátori 2, Sedlmayer 1, Jansik 1, Szentesi, Chilkó 1 csere: Kovács 2, Zalánki, Illés, Lőrincz, Halek – Barabás (kapus)

Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Az Universiade-válogatott tagjai: Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Bátori Bence, Sántavy Máté, Halek Márton, Lőrincz Bálint, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Illés Sándor, Chilkó Márton, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek