2014 december 04.

Vincze Balázs: Jobbak vagyunk a Honvédnál, ezt érvényre kell juttatnunk

Pénteken az elődöntőket, vasárnap a döntőt rendezik meg a Theodora vízilabda Magyar Kupában a férfiaknál. Az Eger a Szolnokkal, a Honvéd az OSC-vel találkozik. Felvezető cikksorozatunkban ezúttal a Vincze Balázst és Decker Ádámot szólaltattunk meg az OSC-től.

Nagy az érdeklődés, a figyelem központjában a részt vevő csapatok. Vincze balázs kupát nyerne. Fotó: Balogh Máté/OSC

Nagy az érdeklődés, a figyelem központjában a részt vevő csapatok. Vincze balázs kupát nyerne. Fotó: Balogh Máté/OSC

– Sokan vallják, az Eger és a Szolnok pénteki párharca előrehozott döntő, de nem, a döntő vasárnap lesz, amin mi is szeretnénk ott lenni – kezdte mondandóját Vincze Balázs a vizipolo.hu-nak. – Játékosállományát tekintve a Honvéd a négy elődöntős közül a leggyengébb, de egyáltalán nem gyenge, nagy küzdelemre számítok. Igyekszünk érvényre juttatni a papírformát. Az idén jól állunk a bajnokságban, tíz meccset játszottunk a Bajnokok Ligájában, most pedig egy újabb nagy ugrás előtt állunk. Eddig remek az idényünk, talán csak a Szolnok elleni kiesés fájó, mert nagy esély kínálkozott arra, a Bajnokok Ligája főtábláján bekerüljünk akár a Final Six-be is.

A vezetőedző egy kicsit előtekintett, szót ejtett a másik ágon viaskodó két gigászról is.

– Az Eger és a Szolnok sikeres Bajnokok Ligája mérkőzéseket van túl, azt várom, hogy ez előny lesz a számukra, nem lesznek fáradtak, inkább felvillanyozza őket, mintsem

Decker Ádám csapatkapitány nem játszott legutóbb a bajnokságban, a Szentes ellen.

– A begyulladt szemem miatt most kicsit pihentem, de minden rendben, a Honvéd ellen már vízbe szállhatok – kezdte az aktualitással Decker Ádám. – Sőt, bízom benne, hogy jobb leszek, mint valaha, ugyanis gyógytornászhoz kezdtem járni, és máris érzem a hatását. Azt ígéri, lazább és gyorsabb leszek, mint korábban a három hónapos kezelés végére, de abban bízom, a hét végi nagy megmérettetések alatt is jobban tudom segíteni a csapatot, mint előzőleg. Kemény két, két és fél heten vagyunk túl, edzettünk, úsztunk, zokszó nélkül. Tényleg a Magyar Kupára készültünk, alapelvárás, hogy ott legyünk a vasárnapi döntőben.

Az OSC telt házak előtt játszotta Bajnokok Ligája meccseit, szurkolói pedig hűségesek a csapathoz, ennek is köszönhető, a klub újra szurkolói buszt indít, a pénteki Magyar Kupa elődöntőt tekinthetik meg az érdeklődők a helyszínen, Szentesen.

Hogyan vélekednek a szolnokiak a Magyar Kupáról? Kattintson IDE!

Megszólaltattuk az egrieket is, kattintson IDE!


Vízilabda Theodora Magyar Kupa, négyes döntő

December 5., péntek:

Férfiak. Elődöntők:

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat:

Nők. Elődöntők:

 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:
 
17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek