2019 június 22.

Világliga: visszavágtunk Kanadának

Az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga belgrádi szuperdöntőjében, miután szombaton a rájátszás első fordulójában 15-8-ra legyőzte a kanadai csapatot.

Fotó: Fina.org

A magyar csapatból hiányzott az eltiltott Kardos Gergely.
A két csapat a torna keddi nyitónapján is találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a kanadaiak 10-9-es, történelmi győzelmet arattak.

A magyarok ezúttal nem adtak olyan előnyt a kanadaiaknak, mint a két csapat első összecsapásakor (1-5), s bár a tengerentúliak szombaton 2-1-re vezettek, az első negyedet a kétgólos Bátori Bence vezetésével hozták a fehér sapkások.

A második játékrészben is a magyarok játszottak fölényben, a kanadaiak inkább csak emberelőnyben jelentettek veszélyt, de még akkor is többször elakadt a labda a Kardos helyébe lépett Bisztritsányi Dávidban. Kétgólos magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A nagyszünet után is magabiztosan játszottak a magyarok, a kanadaiaknak csak felvillanásaik voltak, így a zárófelvonás előtt négygólos volt az előny (11-7). A negyedik negyedben még tovább nőtt a különbség, így a magyarok fölényes győzelmet arattak.

Märcz Tamás együttese a vasárnapi zárónapon 11.45 órától a Japán-Kazahsztán párharc továbbjutójával találkozik.

Világliga, az 5-8. helyért:
Magyarország-Kanada 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 4-1)
gólszerzők: Bátori, Kovács, Kállay 3, Erdélyi 2, Pásztor, Jansik D., Német, Gór-Nagy 1-1, illetve D’Souza 3, Gardijan, Halajian 2-2, Bicari 1

További párosítások a mai napról: 

az 5-8. helyért:
Japán-Kazahsztán 11.45
elődöntő:
Szerbia-Ausztrália 15.00
Horvátország-Spanyolország 16.45

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek