2015 április 15.

Világliga: vélemények a magyar – görög után, 2. rész

Bár a Benedek csapat kézben tartotta a vl-meccset, nem tudta leszakítani a görög együttest. Decker Attila, Salamon Ferenc és Angyal Dániel értékelt…

2015 magyar-gorog vl01

Decker Attila: Sajnos begörcsölt a lábam.  Nagyon sokat lóbáltak, és nagyon sokat mozognak. Gyakorlatilag végig követni kell őket, mert bárhonnan el tudják lőnni. Olyan képességű játékosokkal rendelkeznek, akik szenzációsak. Ezért is volt nagyon nehéz a meccs fizikálisan. Plusz egy olyan szezonból jövünk, ami emberpróbáló. Nagyon elfáradtam, idegileg és testileg is egyeránt.

Salamon Ferenc: Végi kézben tartottuk a meccset, többször vezettünk három góllal, ott nem tudtuk megadni a kegyelemdöfést. Ez is kellett ahhoz, hogy végig tudjunk koncentrálni és ne egngedjünk ki. Ez egy jó csapat és pár perc alatt le tudja dolgozni ezt a hátrányt. A kapitány bízik bennem, aminek nagyon örülök, látok esélyt rá, hogy ott legyek a világlig szuperdöntőjében.

Angyal Dániel: Jó érzések vannak bennem, mert nyertünk, és ez volt az elsődleges célunk, azt sikerült megvalósítani. Ilyen mérkőzésre számítottunk, egy kemény, jó görög csapat ellen, azt kaptuk, amit vártunk. Találtak gólokat, egy picivel jobb koncentrációval megelőzhettük volna, de végül semmi nem veszélyeztette a győzelmünket.

EMLÉKEZTETŐ

Férfi vízilabda világliga, európai selejtezők, 10. (utolsó) forduló:

A-csoport:

Magyarország – Görögország 12-11 (2-1, 4-2, 2-3, 4-5)

Győr, Aqua Sportaréna, 1200 néző

Vezette: Brasiliano (olasz), Uz (török)

Magyarország: Decker A. – Gór Nagy, Madaras 2, Salamon, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal 1, Német.

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Görögország: Calkanisz – 2, Kiriakosz, Murikisz 3, Gunasz 3, Vlahopulosz 1, Kriszoszpatisz. Csere: Milonakisz, Delakasz, Derviszisz, Kolomvosz 2

Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek