2014 december 01.

Világliga: Varga Dénes nélkül a románok ellen

December 10-én Romániával találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott, a Világliga európai selejtezőcsoportjában. Benedek Tibor szövetségi kapitány kihirdette keretét a miskolci találkozóra.

ffi

Az 1. fordulóban, Debrecenben fölényes győzelmet aratott a magyar válogatott Szlovákia felett. Benedek Tibor a románok ellen is folytatni kívánja a fiatalok beépítését a csapatba, ezúttal is meghívást kapott például a 17 éves szegedi Manhercz Krisztián. Mint a kapitány a vizipolo.hu-nak elmondta, ezúttal nem hívta meg Varga Dénest, ugyanis szeretné felmérni, mire képes az együttes egyik legjobbja nélkül.

– Bár természetesen nagyon fontos, hogy bejussunk a Világliga döntőjébe, egyúttal, ahogy korábban is, szeretném felhasználni az alkalmat a fiatalok kipróbálására – nyilatkozta Benedek Tibor a vizipolo.hu-nak. – Emiatt nem hívtam most meg a keretbe Varga Dénest. A legutóbbi Világkupa döntőjében nem szerepelhetett, és nem igazán tudtuk megoldani a pótlását. Ezért most azt szerettem volna, ha gyakorolunk ilyen szituációban is.

A Magyar Kupa szentesi döntője miatt a keret hétfőn utazik Miskolcra, a találkozóra szerda este kerül sor.

A magyar keret:

Kapusok: Decker Attila (Szolnoki Dózsa), Lévai Márton (RacioNet Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (ZF Eger), Bátori Bence (A Híd OSC), Bedő Krisztián (ZF Eger), Erdélyi Balázs (ZF Eger), Hosnyánszky Norbert (ZF Eger), Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztián (Szeged Diapolo), Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa), Szivós Márton (ZF Eger), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa)

Férfi vízilabda Világliga, selejtezők, 2. forduló (december 10., szerda), Miskolc

18.30 Magyarország – Románia

A mérkőzést a DigiSport1 közvetíti.

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek