2016 április 26.

Világliga: Sima győzelem Románia ellen

Parádés első negyednek köszönhetően magabiztosan győzött Nagyváradon a Benedek-csapat Románia ellen.

Manhercz-1

Manhercz Krisztián ismét gólokkal hálálta meg a bizalmat

Mindkét együttes változtatott a trieszti kvalifikációs tornához képest, igaz a románok csak két helyen. A pálya pedig kisebb lett, ahogy a világligán megszokhattuk nem 30 méteres, hanem 25-ös volt a játéktér hossza.

Az első negyedben bekezdett a Benedek-csapat. Bedő szállított egy fórt, amit Zalánki mesterien fejezett be, erre még a hazaiak tudtak válaszolni Gheorghe révén, de Erdélyi, Zalánki majd Manhercz duplájával már 5-1 állt ide az eredményjelzőn. A hajrában sem spóroltunk, többek között Salamon is betalált, ennek is köszönhetően az első negyed végeztével négy gól volt a magyar előny, 7-3. A második nyolc percben egyetlen gólt láthatott a nagyérdemű, Bátori kapott egy tökéletes labdát Erdélyitől, így a nagyszünetben 8-3 volt az eredmény.

A fordulás után egy ötöst kaptak a románok, amit Negrean zúdított be, majd Erdélyi egy betörésből operált, 4-9. A negyed derekán hat volt közte, hiszen Tóth is betalált, majd a hajrára kanyarodva Bedő használt ki gyorsan egy fórt, így 11-4 volt ide a záróakkord előtt. Az utolsó negyedben már csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés. A kapuban Deckert Lévai váltotta. Bátori ebben az etapban duplázott, de Negrean és Popoviciu is beköszönt, a hajrában még növelni tudta a magyar csapat előnyét, így a vége 15-7 lett.

Világliga., 5. forduló: 

Románia-Magyarország 7-15 (3-7, 0-1, 1-3, 3-4)
Gólszerzők: Popoviciu 2, Negrean 2, Gheorghe 2, Szabó 1 ill. Manhercz 3, Bátori 3, Erdélyi 3, Zalánki 2, Salamon 2, Tóth 1, Bedő 1

A csoport másik mérkőzésén:

Grúzia-Görögország (Tbiliszi)

Tabella: Görögország 12 pont, Magyarország 12 pont, Románia 3 pont, Grúzia 0 pont.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek