2014 december 10.

Világliga: rászámolt a románokra a Benedek-csapat

A magyar válogatott Miskolcon fogadta Románia legjobbjait Világliga-találkozón. A mérkőzésen potyogtak a gólok, de ebben jóval eredményesebbnek bizonyultak Benedek Tibor szövetségi kapitány fiai. A második félidőben szinte már tetszés szerint érte el góljait a magyar válogatott, amely végül 20-10-re győzött.

Miskolcon zárta az évet a Benedek legénység. A Világliga második csoportmérkőzésén a román válogatottal mérkőzött meg. Érdekesség volt a találkozó előtt, hogy mindkét kapitány fiatal keretet hirdetett. Benedek Tibor a kísérletezés jegyében, még Dejan Stanojevic pedig rá volt kényszerítve erre, hiszen a Steaua nem engedte el a játékosokat a mérkőzésre. Gergelyfi Róbert a mérkőzés előtt erre így reagált oldalunknak: “Mit tudunk tenni, harcolunk a végsőkig”.

DSCN9050

A telt házas Kemény Dénes-uszodában óriási hangzavar fogadta a kivonuló csapatokat. A himnuszra sorfalt álló csapatokat fiatal srácok kísérték ki, akiknek életre szóló élmény lehetett a példaképekkel együtt vonulni – egyikük eszméletét is vesztette egy rövid időre. Szerencsére Varga Dániel a medencén kívül is higgadt maradt, és segített a kissrácnak. Az első ráúszásból a magyar csapat hozta el a labdát, és Varga Dániel hamar a vízben is letette a névjegyét, találatával hamar megszereztük a vezetést. A románok erdélyi magyarja, Gergelyfi bizonyította, nem a levegőbe beszélt, amikor azt ígérte, küzdeni fognak – ő egyenlített. Egy másik Erdélyi, Balázs gyönyörű bejátszás után közelről tette a román hálóba a játékszert, ismét nálunk volt a vezetés. Nem sokra rá Angyal is beköszönt, így először a mérkőzésen kettő volt közte a különbség. Később Bátori és Hosnyánszky is beköszönt, gyorsan elhúzott Benedek Tibor csapata, és csak a negyed utolsó perceiben, két – el kell ismerni, szép – góllal zárkóztak fel a vendégek.

Benedek Tibor egy kicsit a kísérletezésre is felhasználta a mérkőzést (kihagyta például Varga Dénest, megnézni, nélküle mire képes a csapat, a kapuban Lévai kezdett), egy gólra fel is jöttek a románok Oanta révén. Jöhetett is az időkérés, aztán Erdélyi lendítette tovább a válogatottat a holtpontról, majd Varga zúdított óriási bombát a sarokba – helyreállt a világ rendje. Továbbra is potyogtak a gólok, amiből mi jöttünk ki jobban, így 10-6-ra vezettünk a miskolci éjszaka nagyszünetében.

A fordulás után is ötletesen és színesen játszott a magyar válogatott, bejátszások váltakoztak bődületes lövésekkel, de sokáig a legvégén hiba csúszott a kivitelezésbe. Madaras és Erdélyi azonban betalált, már hattal mentünk a románok előtt. A végét pedig meghúztuk, zsinórban három góllal véve el a vendégek kedvét – a harmadik negyedet 5-0-ra hozva! Az utolsó negyed is a látványos játék és a nagy magyar fölény jegyében telt. Egyre inkább kijött a két csapat közötti technikai, tudás és fizikai különbség. Tőlünk lassan már mindenki betalált, tíz fölé növelve a különbséget. Huszadik gólunkat Vámos szerezte, két perccel a vége előtt. Elmondhattuk, hogy a magyar válogatott remek formában játszva második Világliga-csoportmeccsen is fölényes győzelmet aratott, a szlovákok után másik szomszédunkat is megszórva. A vége 20-10, nagy győzelem!

DSCN9064

Gólerős volt a Benedek-csapat (Fotó: Vizipolo.hu)

Férfi vízilabda Világliga, selejtezőcsoport, 2. forduló

Magyarország – Románia 20-10 (5-3,5-3, 5-0, 5-4)

Miskolc, Kemény Dénes-uszoda, 400 néző

Vezette: Abramovics (montenegrói), Vanhams (francia)

Magyarország: Lévai – Bátori 2, Madaras 1, Erdélyi 5, Szivós, Varga Dániel 2, Bedő 1. Csere: Decker A. (kapus), Vámos 3, Hosnyánszky 2, Angyal 2, Manhercz 1, Mezei 1.

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Románia: Tic – Radu 2, Szabó 1, Catalin, Oanta 1, Gergelyfi 2, Popoviciu. Csere: Prioteasa, Ianc 2, Ionut, Cretu 1, Antipa 1.

Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics

Gól/emberelőnyből: 5/7 ill. 1/11

Gól/büntetőből: 1/1 ill. 1/1

Kipontozódott: Cretu (28. p.)

Az állás:

1. Magyarország 6 pont
2. Görögország 6 pont
3. Szlovákia 0 pont
4. Románia 0 pont

Gy. Zs. – Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek