2019 június 21.

Világliga: ötösökkel vereség – nem jutottunk a legjobb négybe

Parádés első két negyed, majd döntetlen és ötösökkel vereség Ausztráliától.

MTI Fotó: Czagány Balázs

A csoportmeccsek után, a negyeddöntőben Ausztrália volt az ellenfelünk a belgrádi világligán. A kengurúk a harmadik helyen végeztek csoportukban, mi pedig a másodikon.

Nos, a mérkőzés elején Campbell értékesített egy fórt, majd Jansik és Gór-Nagy is eredményes volt, 2-1. A második nyolc perc álomszerű volt, hiszen Bátori, Erdélyi és Pásztor is betalált, még a másik oldalon a jó védekezésünknek köszönhetően nem esett gól, 5-1.

A fordulás után nem a miénk volt a harmadik negyed. Az auszik Edwards lövése után feljöttek egy gólra. Szerencsére Bátori a legjobbkor tüzelt a legjobb helyre, így 7-5 volt a záróakkord előtt. A folytatásban érkezett Nagy Ádám, akinek a találata már a 8-6-ot jelentette. Ezek után kapaszkodott Ausztrália,. Campbell majd Roach révén 8-8. Az utolsó másodpercekben 10-9-re mentek az auszik, de Pásztor bevágta a fórt, így jöhettek az ötösök.

A ráadást az auszik bírták jobban idegekkel, 15-16-nál Bátori lövése kimaradt.

Holnap a Szerbia -Kanada meccs vesztesével játszunk az 5-8. helyért.

Világliga, negyeddöntő: 

Magyarország – Ausztrália 10-10 (2-1, 3-0, 2-4, 3-5) ötméteresekkel: 5-6

Magyarország: Kardos – Gór-Nagy 1, Kállay, Várnai, Pászor 2, Német, Jansik D. 2, Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Ausztrália: Dennerley – Campbell 3, G. Ford, Kayes 1, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, Ford A. 1, Putt 1, Howden 1, Edwards 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

A további program:

16.45 Horvátország-Japán
19.15 Spanyolország-Kazahsztán
21.00 Szerbia-KanadaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek