2015 január 20.

Világliga: Nehéz mérkőzésen győzte le a Benedek csapat Görögországot

A Benedek csapat fontos három pontot gyűjtött be a görögországi világliga túráján. A mérkőzésen nehezen adta meg magát a hellén együttes, végül két góllal győzött a magyar csapat.

1078084

A magyar válogatott legyőzte Görögországot is!

Legutóbb tavaly találkoztunk a görögökkel, akkor Patraszban küzdött meg a Benedek csapat a hellén csapattal, ahol 12-11-re győztünk Szivós végén lőtt góljával. A nyári Eb-n ellenfelünk a hatodik helyen végzett, még mi másodikok lettünk Budapesten. A világliga eddigi fordulóiban a románokat és a szlovákokat verték, csak úgy, mint mi.

Az elmúlt pár nap nem volt zökkenőmentes a magyar válogatottnak, hiszen két változás is történt a keretben a kihirdetés után. Először Manhercz Krisztián került ki, helyére Bátori Bence kerül, majd Varga Danit, Madaras Norbertnek kellett pótolni. Mindkét kieső betegség miatt maradt le a görög túráról.

Az ellenfelünknél is voltak érdekességek, hiszen a veterán Afrudakisz most nem kapott szerepet a görög kapitánytól, akinek meglehetősen kevés ideje volt felkészíteni együttesét az összecsapásra, ugyanis vasárnap került sor a bajnokság nagy rangadójára, a Vouliagmeni és az Olympiakosz találkozóra. Érdemes tudni, hogy Teodorosz Vlachosz személyében új kapitány van a helléneknek, aki az Olympiakosz edzője is. A régi tréner, Khegaiasz a szövetség szakmai igazgatója lett.

Madaras Norbert

A “beugró” Madaras szép gólokat szerzett (fotó: MTI.hu)

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Rögtön az első görög támadásból hátrányba kerültünk, Madarast szórták ki, majd három passz után Gunasz bevágta. A másik oldalon pedig Hárai csavart egy szépet, 1-1. Hiába az egyenlítés, hiszen egy perc elteltével Vlahopulosz paszírozta be a labdát, majd egy elpuskázott előnyünk után, újra fórba kerültek a hellének, akik már kétgólos hízlalták az előnyüket. A hajárára Madaras csökkentett a hátrányt, 2-3-ra, de Vlahopulosz már a második találatát jegyezte, így 4-2 volt. Mielőtt még elbízták volna magukat a görögök, Vámos bikázta be a labdát, majd ismételni tudott. A görögök pár másodperccel az első negyed vége előtt még kaptak egy fórt, amit Milonakisznak sikerült belőnie, így egygólos hátránnyal mehettünk pihenni. A második negyedben Bátorira nem figyeltek. Majd ismét fórban került ellenfelünk kétszer is, amit könyörtelenül kihasználtak, így 7-5 volt az állás. A nyolc perc közepére kiegyenlítettünk Erdélyi szemfüles góljával majd Hosnyánszky ötméteresével. A hajrára pedig 8-8 állt az eredményjelzőn. Ezek után a félidőre vámos révén először vezettünk a találkozón, óriásit bombázott szabaddobásból a kapuba.

A harmadik negyedben Funtulisz révén egyenlítettek majd Kolomvosz már a vezetést is a görögökhöz ragadta. Innen sikerült feljönnünk, előbb egálra, majd Hosnyánszky bombájával már nálunk volt az előny, így 12-11-re vezettünk az utolsó negyed előtt. A záróakkordban ismét jött Hosi és már kettő volt közte. Ezek után a görögök végezhettek el egy büntetőt, amit Nagy Viktor nem tudott hárítani. Az utolsó pár percben azonban nem kellett izgulnunk, hiszen ismét két góllal mentünk, így 15-13 győztünk.

Világliga, negyedik forduló:

Görögország-Magyarország 13-15  (5-4, 3-5, 3-3, 2-3)
Gólszerzők: Funtulisz 4, Gunasz 3, Milonakisz 2, Vlahopulosz 2, Kolomvosz 1, Delakasz 1 illetve Vámos 4, Hosnyánszky 3, Madaras 3, Bátori 1, Erdélyi 1, Hárai 1, Salamon 1, Varga Dénes 1

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek