2015 március 21.

Világliga: Nagy derbyt nyertek a horvátok, idegenben verték Montenegrót

A férfi világliga 8. játéknapján két mérkőzést bonyolítottak le. Montenegró otthon nem tudott nyerni a horvátok ellen, pedig erősebb csapattal áltak fel Brgljanék, mint Olaszország ellen.

hovat-montenegro hvs

Horvátország már ott van a Világliga szuperdöntőjében (Fotó: hvs.hr)

Horvátország még mindig 100%-os a világliga csoportájban, hiszen a nyolcadik körben Montenegró sem okozott gondot a pláviknak. A mérkőzésen a hazaiaknál – az olasz meccsel ellentétben – a két Janovics testvér is bevethető volt, akik hat gólt is vállaltak, de ez is kevésnek bizonyult, hiszen 12-11-re kaptak ki. A horvátok győzelme azt is jelenti, hogy első helyen zártak a csoportban és megváltották a jegyüket a bergamói szuperdöntőre. A másik találkozón a franciák nyolc góllal voltak jobbak a törököknél Párizsban.

A világliga kilencedik játéknapján – március 31-én – szintén két meccset fognak játszani. Az olaszok a törököket, még a franciák a montenegróiakat fogadják. A magyar válogatott április 15-én ugrik medencébe a sorsdöntő görög meccsen Győrben.

Férfi világliga, 8. játéknap:

Montenegró – Horvátország 11 – 12 (2-3, 3-1, 2-4, 4-4)
vezette: Buch, Naumov.
BUDVA, 1.000 néző

Montenegró: Lazovics, Dr. Brguljan 2, Ukropina 2, Durdics, Sarics, Radovics, M. Janovics 4, N. Janovics 2, Ivovics 1, Murisics, Klikovac, Jokics, Kandics. szövetségi kapitány: Ranko Perovics

Horvátország: Pavics, Burics 3, Petkovics 3, Loncsar 1, Jokovics 2, Cagalj, Bukics, Vukicsevics 1, Sukno 1, Dobud, Setka, Macan 1, Bijacs. Sövetségi kapitány: Ivica Tucak

Franciaország – Törökország 14-6 (1-4, 5-0, 2-1, 6-1)

C csoport

1. Horvátország 7 – 21 pont
2. Olaszország 6 – 14 pont
3. Montenegró 6 – 7 pont
4. Törökország 6 – 3 pont
5. Franciaország 7 – 3 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek