2015 október 19.

Világliga: Megkezdődik a válogatott szezon – Holnap Grúziával játszik a csapat

Ez lesz a Benedek-csapat első összecsapása a kazanyi vb óta, ahol megfiatalított együttessel fogadjuk Grúziát. A holnapi játéknap programja, és az ellenfelükről kicsit bővebben.

benedek-csapat012

A grúzokkal kezdjük meg holnap a világliga selejtezőt. A Benedek-csapatnak ez lesz az első meccse az ősszel, egyben az új – olimpiai – szezon kezdetének is lehet nevezni ezt a találkozót.

Ellenfelünk a grúzok egyre inkább ott vannak Európa vízilabda térképén. Óriási dolog volt számukra, hogy a válogatott 2014-ben kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, és itt játszhattak Budapesten. A csapat duplázni tudott, hiszen idén szeptember végén kijutottak a belgárdi kontinenstornára is. A honosított játékosaik mellett, akik hátukon viszik a csapatot – Marko Elez, Marko Jelaca, Damir Tsrepulia – egyre több a saját tehetséges fiataljuk is van. A Szeged együttesében például Ravez Jamnasvili személyében egy grúz tanulhatja a magyar vízilabda trükkjeit.

A Benedek Tibor megfiatalított kerettel várja a grúzokat. A kapitány irányítása alatt először fordul elő, hogy nincs olimpiai bajnok a csapatban. Lévai Márton mellett ismét bizonyíthat Bisztritsányi Dávid is. A keretben egy Szolnok játékos sincs, ellenben annál több OSC-s, számszerint hat. Ismét visszakerült a csapatba Tóth Márton is, bizalmat szavazott Benedek, Manhercz Krisztiánnak és a friss Universiade győztesünknek, Zalánki Gergőnek, aki az egyetlen balkezes játékos a csapatban. A mérkőzés holnap 16 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít.

Ami a további meccseket illeti. Mindegyik összecsapás tartogat izgalmakat. A montenegróiak az új kapitánnyal fogadják Szirányi Balázzsal a spanyolokat. Kérdés, hogy a görögök tudják-e folytatni jó szereplésüket a vb után. Az olaszok Moszkvába utaztak, immár az új, honosított játékosukkal, Michael Bodegasszal. A szerbek és a horvátok is otthon fogadják ellenfeleiket, utóbbi együttes megfiatalított kerettel.

A világliga európai selejtezőkörének első játéknapja:

2015. október 20.:

16.00 Magyarország – Grúzia (Szolnok) (M4 Sport, vizipolo.hu élő)
19.00 Görögország – Románia (Athén)
18.00 Montenegró – Spanyolország (Herceg Novi)
18.00 Horvátország – Törökország (Sibenik)
20.00 Oroszország – Olaszország (Moszkva)
20.30 Szerbia – Franciaország (Belgrád)
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Nagy Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS-Waterpolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek