2020 február 12.

Világliga: megalázó vereséget szenvedtünk – Jansik Szilárd

Önkritikusan nyilatkoztak játékosaink a franciaországi ötgólos vereség után.

Mint ismeretes, 15-10-re kapott ki a magyar válogatott a franciáktól a világliga selejtezőn. A játékosok sem a körülményekre fogták a fiaskót.

Megalázó vereséget szenvedtünk. Nagyon gyenge volt a védelmünk ma, nulla segítséget adtunk Somának. Utaztunk két napig, de ez nem mentesít minket semennyire sem. Profik vagyunk, ezeket a szituációkat is meg kell oldanunk. Ma nem oldottuk meg és sajat magunknak adtunk egy pofont.

– nyilatkozta Jansik Szilárd a vlv-nek.

Märcz Tamás, a szövetségi kapitányunk sem kertelt:

Természetesen reménykedtem egy jó meccsben, annak ellenére, hogy előzetesen nem voltak jók a körülmények, még itt Limoges városában is akadtak problémáink, de ezeket nem akarom részletezni. Igazándiból a védekezéssel volt rengeteg gondunk, könnyedén átlőttek minket, kevés volt a védés, kevés volt a blokk Soma előtt. Sem elég agresszív, sem elég pontos nem volt a védekezésünk ahhoz, hogy kevés gólon tartsuk az ellenfelet. Sajnos akciógólokat is kaptunk, center-akciógólokat, amik azért nem férnek bele egy nemzetközi meccsen. Nem a tíz lőtt gól volt kevés, hanem a kapott 15 sok, de még ezt a meccset is egy jó, a végén egygólos különbségűvé váló találkozóvá lehetett volna alakítani, ha sokkal jobban védekezünk, ami ma nem ment. Bármihez nyúltunk, az kevéssé működött. Csalódott vagyok, mert jobb mérkőzést vártam még akkor is, ha valóban nem voltak ideálisak az ide utazás körülményei.

Megyünk tovább, természetesen folytatódik a Világliga. Jó lett volna elsőnek lenni, de ez a mérkőzés most nem úgy alakult, amit sajnálok.

– mondta a kapitányunk.

EMLÉKEZTETŐ:

B-csoport

Franciaország-Magyarország 15-10 (5-3, 3-3, 5-2, 2-2)
Gólszerzők: Izdinsky 3, Saudadier 2, Vernoux 2, Khasz 2, Crosillat 2, Marzouki 2, Camarassa 1, Caumette 1 ill. Manhercz 2, Erdélyi 2, Pohl 2, Nagy 1, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Kovács 1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek