2018 február 27.

Világliga: Fájó vereség a hollandoktól

Női válogatottunk itthon szenvedett vereséget a hollandoktól. 

Budapest, 2018. február 27. Keszthelyi Rita (b) és a holland Marloes Nijhuis a nõi vízilabda világliga Magyarország-Hollandia mérkõzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. február 27-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

(MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A mérkőzés fontos volt, hiszen amennyiben nyerünk kézzel fogható közeleségbe kerül a továbbjztás a világliga szuperdöntőjébe.

Az első negyedben a hollandok jutottak büntetőhöz, amit Van Der Sloot belőtt. Egygólos előnyük pedig megmaradt a negyed végéig, 2-1. A második nyolc percben Leimeter egyenlített 2-2, de a továbbiakban sajnos a hollandok akarata érvényesült, hiszen a nagyszünet 3-6 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után folytatódott a holland parádé és a magyar balszerencse, hiszen még rá tudtak tenni egy lapáttal a vendégek. Nekünk semmi nem jött be, még a hollandoknak minden, így a zárónegyed előtt 4-9 volt az állás. Az utolsó negyedben nem tudtuk közelebb jönni a hollandokhoz, így 5-10-re elvesztettük a találkozót és a továbbjutás is messze került ezzel.

Világliga selejtező, 4. forduló:

Magyarország-Hollandia 5-10 (1-2, 2-4, 1-3, 1-1) 

Magyarország: Gangl – Szilágyi, Máté, Leimeter 2, Keszthelyi 3, Gyöngyössy, Vályi V. Csere: Gurisatti, Horváth B., Parkes, Csabai, Garda, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Aarts – Voorvelt, D. Genee 1, van der Sloot 3, Sevenich, van der Graf 1, van der Kraats 1. Csere: van Toorn, Wolves, Nijhuis 2, Koolhaas 2, Sleeking. Szövetségi kapitány: Arno HavengaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek