2021 január 06.

Világliga: Debrecen készen áll

Csak decemberben kapta a felkérést, de “Debrecen minden helyzetben képes a magas színvonalú rendezésre” – többek között erről beszélt Papp László polgármester a péntektől vasárnapig tartó férfi vízilabda világliga európai selejtezőjét megelőzően.

Papp László a torna szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ehhez adott az infrastrukturális háttér és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően a rendezéshez szükséges szakmai tudás is.

A polgármester kiemelte: a tornára több mint kétszázan – játékosok, szakemberek és kísérők – érkeznek, bevételhez juttatva a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceni szállodákat.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt a válogatott tavaly március óta nem játszott mérkőzést, így a világliga végre jó alkalom arra, hogy a szakmai stáb felmérje, hol tart a csapat. Hozzátette, bízik benne, hogy az együttes jó játékot mutat a hétvégén, de – amint azt megjegyezte – a debreceni torna az eredményektől függetlenül is fontos állomás az olimpiai felkészülésben.

A debreceni vízilabdázásról szólva megjegyezte, a városban több száz gyermek játszik, a klubban zajló szakmai munka komoly pillére a sportágnak.

A világliga európai selejtezőjében nyolc válogatott, Horvátország, Montenegró, Franciaország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Szerbia és Magyarország küzd meg egymással. A magyar csapat a pénteki negyeddöntőben az olasszal játszik majd. Amennyiben nyer, szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról négy csapat szerepelhet majd a június 26. és július 2. között sorra kerülő Szuperdöntőben.

Világliga európai selejtező, negyeddöntők:

Január 8 és 10. között (helyszín: Debrecen)

Szerbia-Spanyolország 11-13 (3-3, 1-5, 3-2, 4-3)

Január 8., péntek:

16.45 Horvátország-Montenegró (G1)
18.30 Franciaország-Görögország (G3)
20.15 Olaszország-Magyarország (G4)

(szombaton az elődöntőket, vasárnap a finálét és a helyosztókat rendezik.)

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek