2015 június 28.

Világliga: A szerbeké az aranyérem

A fináléban a horvátok kezdtek jobban, de egy 5-0-s etappal fordítottak a szerbek, és elhódították az első helyet. A bronzérem a braziloké lett.

pallanuoto-nazionale-6

Az olaszok könnyedén verték Kínát, így a 7. helyen végeztek, mi kikaptunk az ausztráloktól, alaposan felborult a papírforma a bergamói világligán. A brazilok szerezték meg a harmadik helyet, miután ötméteresekkel felülmúlták az Egyesült Államok gárdáját.

A döntőben a szerbek a horvátokkal találkoztak, ez nagyjából azért megfelelt az előzetes várakozásoknak. A horvátok kezdtek egy kicsit jobban, 4-2-re vezettek, de aztán a szerbek utolérték őket, 5-5 lett. Ezután zsinórban szereztek három gólt Filipovicsék, 8-5-re elhúztak. A világliga előtt döcögött a szerb szekér (emlékezhetünk a négy vereségre az amerikaiaktól), de amikor tétre ment a játék, nagyon belehúztak. A végén az ifjú sztár, Mandic ötösből, aztán Jaksics majd Csuk talált be, 9-6-ra nyertek a szerbek.

A győztes 100 ezer dollárral gazdagodott, illetve azzal, hogy már biztosan részt vehet a riói olimpiai játékokon, 2016-ban.

Férfi vízilabda világliga, szuperdöntő, Bergamo (Olaszország)

Az 1. helyért:

Szerbia – Horvátország 9-6 (1-1, 1-3, 3-1, 4-1)
Gólszerzők.: Pijetlovics 3, Mandics, Prlainovics 2-2, Milos Csuk, Jaksics, ill. Jokovics, S. Sukno 2-2, Bukics, Vukicsevics

Az 5. helyért:

Magyarország-Ausztrália 6-9 (1-2, 2-1, 2-4, 1-2)

Gólszerzők: Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Erdélyi, Vámos, illetve Campbell 3, Power 2, Younger 2, Cotterill, Roach

Végeredmény:

1. Szerbia

2. Horvátország

3. Brazília

4. Egyesült Államok

5. Ausztrália

6. Magyarország

7. Olaszország

8. Kína

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek