2015 április 13.

Világliga: A görögök bizakodnak

Csak a győzelem elfogadható a görögöknek Győrben, ahol kedden a magyar válogatottal küzd meg a hellén együttes a világliga selejtező zárófordulójában.

gorog csapat01

Sorsdöntő meccs lesz kedden Győrben. A Benedek csapat a görögökkel csap össze a világliga utolsó selejtezőkörében. A magyar válogatottnak már a döntetlen is elég lenne a hellének ellen, hogy bejusson a június végi szuperdöntőbe.

Ellenfelünk csütörtök óta készült bő kerettel, majd szombaton Thedorosz Vlahosz szűkített csapatán, ekkor jelölte ki a 13-as utazó együttest. Ma repülőre ült a csapat, az uticél Bécs volt, majd onnan utaztak tovább Győrbe. Két helyen változtatott a január csapathoz képest a görög kapitány, amikoris 15-13-ra győztünk Athénban. Összeszokott válogatottról van szó, hiszen kilenc játékos szerepel az Olympiakosz klubjában, amit ráadásul Vlahosz treníroz a hétköznapokban, aki így fogalmazott a meccs előtti napokban.: “Nagyon fontos találkozó előtt állunk. Nagyon nehéz a feladatunk, hiszen nyernünk kellene ráadásul idegenben játszunk, ahol a magyar szurkolók fanatikusan fogják buzdítani sajátjaikat. Mi azonban mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk”

A magyar válogatott vasárnap óta edz Győrben, ahol többször megtekinthetik a nézők Benedek Tiborékat, hiszen nyílt edzéseket is vezényel a kapitány.

A görög válogatott kerete ellenünk.:

Kostasz Calkanisz, Stefanos Galanopulosz, Kostasz Mourikisz, Christodoulosz Kolovosz, Vangelis Delakasz, Kyriakos Pontikeasz, George Dervish, Ioannis Fontulisz, Alexander Gunasz, Thanasis Chrysospathisz, Manolis Milonakisz, Angel Vlachopulosz, Marios Kapocisz.

Férfi vízilabda világliga, európai A-selejtezőcsoport:

Április 14, Győr

18.15 Magyarország – Görögország

A csoport másik meccsén:

Április 14, Pozsony

18.00 Szlovákia – Románia

A magyar keret:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép).

Mezőnyjátékosok: Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Német Toni (Vasas-Plaket), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert ( Szolnoki Dózsa-Közgép), Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger)

A csoport állása:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12
3. Románia 2
4. Szlovákia 1

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek