2017 február 21.

Világjátékok-aranyra és világcsúcsra tör a debreceni búvárúszó

A hétvégi egri uszonyosúszó világkupa lesz az idei első komoly megmérettetés a sportág magyar világklasszisa, Senánszky Petra számára. A három számban is világ- és Európa-bajnok versenyző aranyat vár magától a Világjátékokon, és bízik benne, hogy az uszonyosúszás rövidesen olimpián is bemutatkozhat.

Petra

Az 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás világcsúcstartóját tavalyi teljesítményéért a múlt héten a Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta. Senánszky Petra rövidebb holtidőszak után most izgatottan várja, hogy vízbe ugorhasson a sportág idei első nagy viadalán, a február 25-26-án éppen hazánkban, Egerben sorra kerülő uszonyosúszó világkupán. A több mint húsz ország 400 versenyzőjét fogadó rangos megmérettetés után márciusban Olaszországban, áprilisban pedig Lengyelországban szintén világkupán versenyez, júniusban pedig az országos bajnokságon indul.

Ezek mind felkészülési állomások az uszonyosúszó Európa-bajnokság, illetve az idei legfontosabb versenyem, a Világjátékok előtt. Ilyenkor az időeredményeket figyelem, szeretnék lépésről lépésre kicsit jobb időket úszni

– így tervezget a debreceni sellőlány.

A 23 éves világklasszis arról még nem döntött, hogy a július eleji Európa-bajnokságon milyen számokban áll rajtkőre, mivel az Eb mindössze két héttel előzi meg a wroclawi Világjátékokat. A nem olimpiai sportágak olimpiájának számító multisport-eseményen Senánszky Petra 50 és 100 méteren is szeretne felállni a dobogó legfelső fokára, és az egyéni csúcsot sem tartja lehetetlennek, ami esetében egyet jelentene az újabb világrekorddal.

Az uszonyosúszó fenomént saját bevallása szerint elsősorban a sportág iránti szeretete hajtja, ugyanakkor támogatja a nemzetközi és a magyar szövetség azon törekvéseit, hogy az uszonyosúszás a közeljövőben megmutassa magát az olimpián is. Senánszky Petra azért örülne az ötkarikás szereplésnek, mert azáltal sokkal nagyobb ismeretségre tehetne szert a búvársport, akárcsak annak sikeres magyar képviselői.

(forrás: Nemzeti Versenysport Szövetség)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek