2015 szeptember 07.

Világbajnokok a vízben – Indul a Senior bajnokság

A magyar vízilabdasport történetében először indul útjára Senior bajnokság. A Budapesti Vízilabda Szövetség szervezésében, hét együttes részvételével, közte egy újdonsült világbajnok csapattal, a Vidám Vízilovakkal.

masters vb vidamvizilovak

A Vidám Vízilovak is ott lesznek a Senior bajnokságon!

Mérföldkőnek is lehet nevezni, de az biztos, hogy kuriózum a magyar vízilabdasport történetében az idén először  induló Senior bajnokság.

Pázmányi Gábort a Budapesti Vízilabda Szövetség elnökét kérdeztük az ötletről: “Két-három éve merült fel először komolyabban, hogy mi lenne ha rendeznénk egy Senior bajnokságot. Idén pedig hét együttes adta le a nevezését. Nem titkolt cél, hogy a két év múlva esedékes budapesti masters világbajnokságon szeretnénk, hogy minél több magyar csapat elinduljon. Ennek elősegítseként rendezzük meg a bajnokságot, amihez remélem minél több együttes fog csatlakozni.”

A Vidám Vízilovak idén a 45+ korosztályban megnyerték a kazanyi vb-t, természetesen ők is ott lesznek a mezőnyben, így egy újdonsült világbajnok együttest is láthatunk pólózni vasárnaponként.

A legfontosabb szabályokról: A pálya mérete 25 méteres, a bajnokságban a 30. életévüket betöltött játékosok szerepelhetnek, de két fiatalabb 25. életévét már a bajnokság megkezdése előtt betöltött játékos is nevezhető.

Az 1. fordulót szeptember 20-án bonyolítják le, – nem minden hétvégén lesznek mérkőzések – és mindig lesz egy szabadnapos együttes.

A Senior bajnokságban résztvevő hét együttes:

BVSC-Zugló, Sunday Boys, Budaörsi UVVSE, Hírös VSE Kecskemét YBL WPC, Vidám Vízilovak VSC, HETE

Az első forduló:

2015. szeptember 20.:

YBL WPC – Sunday Boys

BVSC-Zugló – Vidám Vízilovak VSC

HETE – Hírös VSE Kecskemét

szabadnapos: Budaörsi UVVSE

Sz. B.

Fotó: facebookHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek