2015 február 14.

Vélemények a horvátok legyőzése után: “Ez több volt, mint egy meccs…”

A magyar válogatott 9-6-ra győzött Horvátországgal szemben a Volvo-kupa második napján, amely tornagyőzelmet ért. A Vizipolo.hu a remek siker főszereplőit kérdezte. Benedek Tibor, Német Toni, Salamon Ferenc, Madaras Norbert és Decker Attila nyilatkozott.IMG_0334

Benedek Tibor szövetségi kapitány: Az azért az elmúlt két évben kiderült, hogy a magyar válogatott a világ élvonalába tartozik. Két éve nem sikerül a horvátoknak megverniük minket, az látszott a meccs hőfokán, hogy ez mennyire bosszantja őket, győzni akartak. Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, akármennyire is egy torna, ugyanolyan kemény, mint egy világliga-találkozó. Jó dolgokat csináltunk támadásban és védekezésben egyaránt. Ezek a mérkőzések erősítenek minket, nem a 21-11-es meccsek. Azt gondolom, hogy a játékvezetők sok hibával vezették a találkozót. Nem a mi előnyünkre vagy kárunkra, inkább következetlenül. Ehhez is alkalmazkodtunk, és magabiztosan nyertünk. Védekezésben gyakoroltunk új dolgokat, és a kapusteljesítményünk is remek volt. A legtapasztalatlanabb játékosunk, Német Toni is fantasztikus meccset játszott, bizonyítva, hogy kellenek ezek a nehéz mérkőzések a fiataloknak, hogy felvegyék a nemzetközi ritmust. Ha a klubjainkban kevesebb lehetőséget kapnak, akkor is itt, a válogatottban kihozzák magukból a maximumot.

Madaras Norbert: Ez a meccs volt a Volvo-kupa, nem a tegnapi, nem a holnapi. Utólag azt mondom, több is volt, mint egy sima mérkőzés. Magabiztosak voltunk, támadásban és védekezésben egyaránt, Attila (Decker – a szerk.) csodásan védett. Ahogy ma játszottunk, azzal a lelkesedéssel, keménységgel, azzal bárkit legyőzhettünk volna, ezt kell továbbvinni.

Salamon Ferenc: Örülök, hogy jól ment a játék, nem mondhatok mást, ez társak nélkül nem megy. Egy ideig nem voltam válogatott, most újra lehetőséget kaptam, igyekeztem élni a lehetőséggel. Kicsit mást kell játszanom, mint a klubcsapatban, ez van, megoldom.

Decker Attila: Zuglói születésű vagyok, ebben az uszodában nőttem fel, örülök, hogy így megszépült, ráadásul a közönség is nagyszerű volt, még szép, hogy ilyenkor az ember mindent kihoz magából. A Szolnokkal nehéz hónapot tudhatunk magunk mögött, de a válogatott az más, Viktorral (Nagy Viktor – a szerk.) ilyenkor duplán pörgünk. A horvátok ellen külön öröm nyerni. A végén Dobud persze kicsit kakaskodott, ő ilyen srác, az ő lövéseit még jobb kivédeni.

Német Toni: Fárasztó és harcos meccs volt, a kapitány mindenkitől azt kérte, hogy küzdjünk, mindenki tegye oda magát. megpróbáltam mindent, így jött ki a lépés. Még mindig van miben javulni, mert egyszer-kétszer kitoltak a horvát védők, még a wc-re is elkísértek.

IMG_0321

Fotó: Vizipolo.hu

Emlékeztető:

9. Volvo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna, Budapest, 2. nap

Magyarország – Horvátország 9-6 (2-0, 3-2, 2-2, 2-2)

Szőnyi út, Laky Károly uszoda, 1000 néző

Vezette: Colominas (spanyol), Terpenka (kanadai)

Magyarország: Decker A. – Decker Á., Madaras,  Erdélyi, Salamon 3, Varga Dénes 2, Bedő. Csere: Angyal, Vámos 1, Szivós 1, Német 2, Manhercz K.

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Horvátország: Pavic – Jokovics 2, Goreta, Sukno 2, Obradovics, Dobud 1, Buslje. Csere: Loncar 1, Viskovics, Buljubasics, Macan.

Szövetségi kapitány: Ivica Tucak

IMG_0336

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek