2017 január 17.

Vb 2017: alaptalanok voltak az aggodalmak

Lausanne-ban a FINA Executive előtt tartott beszámolót a budapesti vb szervezői, ahol az építkezésről, a szállásokról és a jegyértékesítésről is szó esett.

dagalyuszoarena01

Kevesebb, mint fél év van hátra a budapesti vizes vb-ig, most pedig a magyar szervezőbizottság referált Lausanne-ban az előküszületekről:

A beszámolót Szántó Éva, a Bp2017 Nkft. ügyvezető igazgatója tartotta – a szervező-bizottság társelnöke, Gyárfás Tamás ezúttal az Executive tagjaként a hallgatóság soraiban ült –, és többek között a vb leendő helyszíneiről készült végső terveket ismertette meg a tagokkal. A Dagály-komplexumról ugyanakkor immáron nem image-fotókkal, hanem a jelenlegi helyzetet mutató fényképekkel kápráztathatta el a FINA-vezetőit, akik elégedetten szemlélték a városligeti Műjégre álmodott szinkronúszó-helyszín látványtervét, valamint a balatonfüredi nyíltvízi viadalra tervezett átalakításokatáll a 2017-es vb hivatalos oldalán.

Az elmúlt napokban lezajlott sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a világbajnokság idején elegendő hotelkapacitás várja a résztvevőket, azaz alaptalanok voltak az aggodalmak a júliusi Formula 1-es futam kapcsán – valamennyi belvárosi ötcsillagos szállodában megfelelő mennyiségű szobával számolhat a szervező-bizottság, és a csapatok, illetve a média számára is a FINA által elvárt kapacitáson felül sikerült szobákat lekötni.

Szántó Éva a jegyértékesítésről adott rövid áttekintést beszámolója végén, ahol közölte, “elsöprő “ az érdeklődés az eseménnyel kapcsolatban.

(fina-budapest2017.com / vizipolo)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.