2014 november 03.

Varga Tamás: “Kellett egy kis segítség a fiúknak…”

Két sorsdöntő mérkőzés között a DVSE a férfi bajnokságban. Legutóbb az UVSE ellen győztek a debreceniek, szerdán a Vasassal találkoznak idegenben. Az UVSE ellen vízbe szállt, és két gólt dobott a vezetőedző, a majdnem egy éve nem játszó Varga Tamás.

dvse varga n

Vízben az edző, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás (Fotó: DVSE/Facebook)

Valószínűleg alaposan meglepődtek a legutóbbi fordulóban a UVSE játékosai és szakmai stábja, amikor azzal szembesültek Debrecenben, hogy az ellenfél edzője is a vízbe száll. Mi az, hogy vízbe szállt, rögtön két gólt is suhintott – pontosan annyit, amennyi ahhoz kellett, hogy győzzön a hazai csapat. A vége 8-7 a Debrecennek. Persze ezúttal nem az edző jó játéka volt a meglepő, hanem maga a szerepvállalás.

Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnokként (2004 Athén, 2008 Peking), világbajnokként (2003 Barcelona) félelmetes ellenfél, nem véletlenül szomorodtak el az UVSE-sek, amikor beugrott a medencébe. Ám Varga majdnem egy éve nem játszott, most, 39 évesen, a bajnokság 5. fordulójában mégis szerepet vállalt.

A Debrecen játékos-edzőjét szokatlan taktikai húzásáról kérdeztük.

– A fiúknak nagyon jól ment a KSI ellen, aztán a Fraditól kikaptunk, és akkor ott valami megtört – nyilatkozta a vizipolo.hu-nak Varga Tamás. – A Népligetben esélyünk volt a bravúrra, ám végül nem sikerült, és ennek hatása még a Pécs ellen is látszott, a harmadik fordulóban, ahol kikaptunk. Az OSC-vel szemben nem volt esélyünk, így érkeztünk el a legutóbbi meccsünkhöz.

– Amikor is, úgy döntött, ekkora kihagyás után vízbe száll.

– Igen, mert úgy éreztem, egy kis gödörben vagyunk, kell a fiúknak a segítség, pont erre van szüksége a csapatnak. Ezt a három pontot mindenképpen meg kellett szereznünk, nem volt mese, minden emberre szükségünk volt. Éppen ezért az elmúlt két hétben készültem, újra rendszeresen edzettem.

– Az idén először szállt be a játékba. Ezek után ez már rendszeres lesz?

– Erről most nem szeretnék nyilatkozni. Legyen meglepetés az ellenfeleknek – majd az utolsó pillanatban megtudják…

– Szerdán, a 6. fordulóban újra éles meccset vívnak, a Vasas ellen.

– Hat csapatnak, a Szentesnek, a KSI-nek, az UVSE-nek, a Vasasnak, a Pécsnek és nekünk hasonló céljaink vannak. Bár a költségvetésünk eltérő – azért a Szentes és a Vasas kiemelkedik, jóval több pénzből gazdálkodhat – mégis, ez az a hat csapat, amelyből kettő majd a legjobb tíz közé kerül, kettő pedig kiesik. A Debrecen az öt vetélytárs mindegyikét le tudja győzni. Az UVSE elleni rangadón  nüanszok döntöttek, szerencsére a mi javunkra. Ugyan a Vasas-pályán nagyon nehéz győzni, bízunk benne, hogy ott is sikerrel járunk.

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek