2014 november 27.

Varga Dénes: “Hadilábon álltunk a góllövéssel a KSI ellen”

Varga Dénes három gólt szerzett a KSI ellen, a Szolnok végül négy góllal legyőzte a sportiskolásokat a bajnokság 9. fordulójának zárómérkőzésén, de azért nem volt ez ilyen könnyű siker. Varga Dénes értékelt a vizipolo.hu-nak.

vargad de egysedul

Félidőben nagy meglepetésre még egyenlő volt az állás (3-3) a két csapat küzdelmén, pedig a listavezető, a táblázatot hibátlan teljesítménnyel vezető Szolnok toronymagas esélyesnek számított a találkozó előtt. Végül a hazai pályán játszó, lelkes KSI is meghajolt a magyar és szerb válogatottakkal teletűzdelt Szolnok előtt.

– A mérkőzés előtti két nap, hétfőn és kedden nagyon kemény munkát végeztünk – mondta el Varga Dénes, a vendégek legjobbja, – valójában mi már a szombati, Rijeka elleni találkozóra készültünk, ilyen alappal szálltunk vízbe a KSI ellen, ez meg is látszott a teljesítményünkön. Ehhez társult a KSI jó játéka,a bevetett fiatalok olykor már-már szemtelen megoldásokat is bevállaltak ellenünk, gondolok itt például az ejtésgólra. De amikor arról volt szó, hogy most dől el a meccs, akkor nem volt kérdéses, melyik a jobb csapat.

– Mintha feszültebben is játszottatok volna.

– Természetesen a mérkőzésnek abban a periódusában, amikor még minden nyitott volt, mi is kicsit idegesebbek voltunk. Egy hasonló meccset már játszottunk a bajnokságban, a Kaposvár ellen. Mivel általában mi számítunk jóval esélyesebbeknek, számunkra óriási a rizikófaktor. Ettől függetlenül szerettük volna, ha sikerül a KSI elleni összecsapást felhasználnunk arra, hogy felkészüljünk a szombatra, de ez végül nem sikerült. Ez így inkább értékelhetetlen volt.

– Hogy értékeled a saját teljesítményed? Azért a szokásos három-négy gólig eljutottál.

– Akárcsak a többiek, én is pontatlanul és enerváltan játszottam, de ezt annak a nagy munkának a következményeként értékelem, amit az elmúlt napokban elvégeztünk. Éppen ezért nem vagyok elkeseredve. Jó lett volna, ha sikerült egy önbizalomnövelő, nagy különbségű sikert aratnunk, ez nem jött össze. A góllövéssel álltunk hadilábon. Az öt kapott gól – bár volt közte egy-kettő, amit potyaízűnek éreztem – még elfogadható, de a kilenc lőtt az bizony kevés.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek