2014 július 20.

Varga Dániel: A horvátok ellen is cél a győzelem

Tegnap férfi válogatottunk megszerezte a csoportelsőséget és ezzel együtt bejutott az Eb elődöntőjébe is. Holnap a horvátok ellen, így tét nélkül játszhatnak Varga Daniék, de mint mondta csapatkapitányunk itt is győzni szeretnének.Varga Dani (illyes tibor)

Az utolsó csoportkör előtt már megnyerte gruppettóját a férfi válogatottunk, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe. Természetesen a holnapi, horvátok elleni találkozót is meg akarják nyerni a srácok. Varga Dani a csapatkapitányunk ekép vélekedik a mérkőzésről.

Hogy telik a pihenőnap?

Mint általában a többi, annyi különbséggel, hogy most nagyobb a mozgástér, kaptunk egy szabad délutánt, amit mindenki azzal tölthet, amivel akar. Arról, hogy én mit fogok csinálni nem szeretnék beszélni.

A csoportelksőség már zsebben, a holnapi meccs gyakorlatilag tét nélküli, de a  horvátoknak létfontosságú a győzelem. Hogy tudtok felpörögni egy ilyen mérkőzésre?

Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy már megnyertük a csoportot, minden amellett szól, hogy  maximálisan odategük magunkat: Egyrészt a presztizs, másrészt az, hogy jó formában maradjunk és megőrizzük az önbizalmunkat, harmadrészt pedig hazai medencében játsszuk hatezer ember előtt. Mi mindig győzni akarunk, szóval sokkal hosszabb az a lista, hogy miért nyerjünk, mint az, hogy miért ne vegyük 100%-osan komolyan a mérkőzést. A csapatban mindenki a győzelemre fog törekedni.

Öcséddel, Varga Dénessel négyévi horvátországi légióskodás után tértek haza. A mérkőzés pikantériája lesz, hogy az ellenfél keretében számos egykori rijekai játszik.

Az évek során kialakult néhány baráti kapcsolat a volt játékostársakkal, de ez a meccs előtt és közben semmilyen formában nem fog látszódni. A mérkőzés előtt mi nem fogjuk keresni őket, ami utána fog történni az más kérdés. Persze ha úgy adódik, hogy találkozunk velük váltunk pár szót, rendben van, de ez nem mehet a teljesítményünk rovására.

Fotó: Ilyés Tibor MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.