2018 július 18.

Vámos: meg tudjuk verni az olaszokat

Vámos Márton szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott le tudja győzni szerdán az olasz csapatot a barcelonai Európa-bajnokság A csoportjának rangadóján, amelynek kimenetele az egész kontinensviadalt meghatározhatja.

Budapest, 2017. július 27. Vámos Márton a férfi vízilabdatorna elõdöntõjében játszott Görögország - Magyarország mérkõzés végén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 27-én. A magyar válogatott 7-5-re gyõzött, és bekerült a döntõbe. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

A két együttes legutóbb áprilisban, Rijekában az Európa Kupa nyolccsapatos szuperdöntőjében találkozott egymással, az olaszok akkor 10-5-re diadalmaskodtak.

“Az a mérkőzés maradandó nyomokat hagyott bennem és a csapatban is, most szeretnénk revánsot venni. Egy fizikálisan kemény mérkőzésre számítunk, ami várhatóan már a brutalitás határait fogja feszegetni, de erre készülünk az edzésen is egy-két gyakorlattal” – mondta a Ferencváros balkezes pólósa, akire az említett horvátországi mérkőzésen “utaztak” az olaszok, mindjárt a találkozó elején egy hatalmas ütést kapott.

Hozzátette, a várhatóan kemény ütközetben mindenkinek meg kell őriznie a hidegvérét: “Nem szabad, hogy valaki esetleg egy négypercest kapjon, mert az akár az egész Eb-re kihatással lehet”.
“Nem akarok esélyeket latolgatni, de úgy gondolom, meg tudjuk verni az olasz válogatottat” – fűzte hozzá.

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, a tréningen már célirányosan az olasz meccsre irányuló gyakorlatokat végeztek.

Érdekesség, hogy a szerdai rivális éppen a magyarokat követte a Barcelona külső részén található edzőközpont medencéjében, így a magyarok gyakorlását szinte végig a partról kísérte figyelemmel. Alessandro Campagna, az olaszok szövetségi kapitánya barátian köszöntette magyar kollégáját, aki még a játékosa is volt.

Märcz éppen kedden (ma) ünnepli 44. születésnapját, mint azt elmondta, biztosan meglepik majd egy tortával, de nem szeretné, ha bármi is elvonná a játékosok figyelmét a fontos feladatról. Köszöntötték egymást Valentino Gallóval az olaszok játékosával, akivel még Nápolyban szerepeltek egy csapatban, és ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat, igaz, a magyar tréner 11 évvel idősebb.

Az olasz válogatott hétfőn komoly erődemonstrációt tartott, 14-1-re kiütötte Németország csapatát. “Nagyon jó fizikai állapotban vannak, de ez nem lep meg, hiszen több idejük volt felkészülni, mivel nem voltak érdekeltek a világligában. A honosított játékosaikat jól beépítették, és Matteo Aicardi hiányát is nagyon jól megoldották. Nagyon agresszív, magas iramú játékukkal sok hibára kényszerítették a németeket, ezért alakult ki ez az extrém eredmény” – mondta Märcz Tamás.

Pohl Zoltánnak, a Georgia elleni összecsapáson egy sapka elvágta az állát, így ő csak a parton végezhetett különböző gyakorlatokat, ugyanakkor a szerdai mérkőzésen már bevethető lesz.
Erdélyi Balázs elmondta, véleménye szerint nem ők a találkozó esélyesei, de talán ez a szerep jól állhat majd nekik.

A találkozó szerdán 20.30-kor kezdődik, az összecsapásnak a presztízsen túl várhatóan a csoportelsőség és az azzal járó közvetlen negyeddöntő – ott pedig egy könnyebb ellenfél – lesz a tétje.

A mai program: 

Július 18., szerda:

11:00 Horvátország – Törökország
12:30 Németeország – Grúzia
14:00 Románia – Szlovákia
15:30 Görögország – Hollandia
17:00 Montenegró – Málta
18:30 Oroszország – Szerbia
20:30 Magyarország – Olaszország
22:15 Spanyolország – Franciaország

Minden, amit a barcelonai Európa-bajnokságról tudni kell! – Az összes eredmény

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek