2015 január 07.

Válogatott kapussal erősödött a Szentes az Euroliga-selejtezőre

Zajlik az élet a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdázói körül. A listavezető Bolonyai Flóra személyében válogatott kapussal erősített a január 15-én kezdődő Euroliga-selejtező előtt. Tóth László vezetőedzőt kérdeztük.

10919033_801687109902448_1796552670031245195_n

Az Egyesült Államokbeli tanulmányait négy év után befejező, és hazaköltöző Bolonyai Flóra, a válogatott egyik kapusa Szentesen folytatja pályafutását.

– Mindig az a kapusom véd, aki jó formában lesz – mondta el Tóth László, a szentesiek vezetőedzője a vizipolo.hu-nak. – Mindenképpen öröm, hogy ilyen kiváló kapusokkal rendelkezem, így sokat erősödtünk.

A szentesiek a következő hétvégén Euroliga-selejtezőn az orosz Kirisit és az Izmajlovot, a spanyol Matarót és a svájci Kreuzlingent fogadják, két csapat lép tovább a csoportból.

– Nem igazán ismerjük ellenfeleinket, nem találkoztunk velük korábban, de az biztos, hogy a két orosz, illetve a spanyol csapat nagyon erős, így készülünk – latolgatta az esélyeket Tóth László. – Nincs mese, a négy ellenfélből hármat le kell győzünk, és akkor továbbjutunk. Nem igazán tudtunk optimális feltételek között készülni, a fedett városi uszodát bezárták, a huszonöt méteres medencében úsztunk, illetve erőnléti edzéseket végeztünk.

szentes noi

A szentesiek sérülésekkel is bajlódtak, de sokat segített, hogy holland légiósuk, Sabrina Van der Sloot korábbi csapatával, a holland élcsapat GZC Donkkal edzőmeccset tudtak játszani.

A másik érdekelt magyar csapat, az UVSE-Central a franciaországi Lille-be utazik. Összesen négy helyszínen rendezik meg a női Euroliga-selejtezőket, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyén végző csapatok kerülnek. A legjobb nyolc között a párharcok továbbjutói  a Final Fourba kerülnek, a vesztesek a LEN Kupa négyes döntőjében folytathatják.

Az Euroliga-torna programja

Január 15, csütörtök:
18.00: Kinef Kirisi (orosz) – CN Mataro (spanyol)
20.00: Hungerit Szentes – Skif Izmailovo (orosz)

Január 16, péntek:
18.00: Skif Izmailovo – CN Mataro
20.00: Hungerit Szentes  – SC Kreuzlingen (svájci)

Január 17, szombat:
11.00: Kinef Kirisi – Skif Izmailovo
13.00: SC Kreuzlingen – CN Mataro
18.00: SC Kreuzlingen  – Skif Izmailovo
20.00: Hungerit Szentes  – Kinef Kirisi

Január 18, vasárnap:
11.00: Hungerit Szentes – CN Mataro
13.00: SC Kreuzlingen  – Kinef Kirisi

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek