2014 július 04.

Útjára indult a szurkolói villamos

A közelgő budapesti vízilabda Európa-bajnokság alkalmából péntektől újra közlekedik az a szurkolói villamos, amellyel először két éve, a londoni olimpia idején találkozhattak a magyar sportrajongók.

szurkoloi villamos01
A közelgő budapesti vízilabda Európa-bajnokság alkalmából péntektől újra közlekedik az a szurkolói villamos, amellyel először két éve, a londoni olimpia idején találkozhattak a magyar sportrajongók.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója a pénteken, a Deák téren tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a villamoson berendezett mozgó szurkolói klub a londoni játékok idején bebizonyította, hogy egyedülálló kezdeményezés és nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében, akik együtt szurkoltak a magyar csapattal.

‘Az akkori kezdeményezésnek nem is lehetne megfelelőbb folytatása, mint a július budapesti vízilabda Európa-bajnokság’ – tette hozzá a MOB sportigazgatója, aki szerint a látványos trikolorba ‘bújtatott’ villamos közelebb hozza a sportágat, s ezáltal a sportot is az emberekhez, akik akár a villamoson ülve is szurkolhatnak a női és férfi válogatottnak.

A Vízilabda Szurkolói Villamos péntektől egészen a hónap végéig jár majd Budapesten, három vonalon, a 24-esen a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar, az 50-esen a Határ út és a pestszentlőrinci Béke tér, valamint a 61-esen a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között lehet vele találkozni. A járaton elhelyezett monitorokon megismerkedhetnek az utasok a férfi és a női válogatott játékosaival, nyomon követhetik majd a július 14-én kezdődő Eb eseményeit, ugyanakkor fényképes tudósításokat is olvashatnak a sportág korábbi sikereiről, például a férfi együttes tavalyi világbajnoki győzelméről is.

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, örömmel fogadták a kezdeményezést, mert a szurkolói villamos által még népszerűbbé válhat a vízilabda, s ezáltal még több gyerek kezdhet majd el pólózni. Az ötlet megvalósulásához a szövetség egyik szponzora, az Univer Product Zrt. járult hozzá, a cég vezérigazgató-helyettese, Tóth-Csanádi Zita szerint tavaly azért éppen a vízilabda mellé álltak támogatónak, mert az a legsikeresebb magyar csapatsportág.

Buzgó József, a villamoson olvasható képes tudósításokat szállító Nemzeti Sport főszerkesztője azt kívánta, hogy a járat ne csak a vágy, hanem a siker villamosa is legyen az Európa-bajnokság idején.

A szurkolói villamos menetrendjéről a BKK honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.