2019 március 14.

Utánpótlás: Varga Déneshez hasonlítják a fiatal pólóst

Tizenöt évesen bemutatkozott az OB I-ben, majd néhány meccs elteltével a gól sem maradt el.

vismegzs

Fotó: Kamarás Péter

Mint megírtuk a Vismeg testvéreknek profi szerződést ajálott a Miskolc. Zsombor ma lett 16 éves és a Honvéd ellen megszerezte első gólját az OB I-ben.

A fiatal játékos a boon.hu-nak elmondta, a nyáron lesz három éve, hogy elkerültem otthonról, Sárospatakról, az ottani klubtól, a Zempléni VK-tól – folytatta Vismeg Zsombor. – Amikor megismerkedtem a vízilabdával, még nem gondoltam, hogy ilyen komolyan fogom űzni, nem voltak óriási céljaim. Örülök, hogy ilyen fiatalon be tudtam mutatkozni az OB I-ben, amiért hálás vagyok Sike Józsi bácsinak, Bachner Andrásnak, Kis Istvánnak, Popovics Miklósnak, Horkai Györgynek és természetesen nevelőedzőmnek, Erdei Jánosnak. Bár játszottam, játszom, azért még sokat kell dolgozni, hogy stabil OB I-es pólós legyek. A távolabbi célom a felnőtt válogatottság, és nagyon boldog lennék, ha egyszer el tudnék jutni olimpiára, akár már 2024-ben Párizsba fejezte be a pólós.

Zsombi 4 évesen jött le először a pataki uszodába, a testvérével – emlékezett vissza Erdei János, a Zempléni VK elnöke. – Nagyon jó mozgású srác volt, azonnal kiszúrtam, és amikor már lehetett, beállítottam. 2011-ben lett igazolt játékos, azóta szinte mindig nála idősebbekkel vízilabdázott. Kitűnt a többiek közül, így egy idő után, 2016-ban kézenfekvő volt, hogy feladjuk az MVLC-hez, ahol minden személyi és tárgyi feltétel adott a további fejlődéséhez. Tagja mind a 2012-es, mind a 2013-as válogatottnak, de még rengeteg munka vár rá. Nagyon jó az alkata, a mozgáskultúrája, a lábtempója, hosszú a keze, érzi a meccs ritmusát, hogy mikor kell el-, vagy bemozogni, kiválóan védekezik. Szerethető személyiség, van benne csibészség, nem ijed meg attól, ha egy idősebb játékos mellé oda kell állni. Ki merem mondani, hogy utoljára Varga Dénestől láttam hasonló dolgokat, amikor utánpótlás korú pólós volt. Nagyon fontos, hogy olyan a családi háttere, amely neki és Botondnak is biztosítja a zökkenőmentes munkát, mindent feláldoznak az álmaikért, hogy OB I-es és válogatott játékosok lehessenek. Erre jelenleg garancia Kis István, Popovics Miklós és Horkai György személye, és a bizalom, amelyet megkap dr. Sike Józseftől – fogalmazott Erdei.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.